Seimo narys nusprendė palikti Darbo partijos frakcijos seniūno postą. Taip pat „darbietis“ teigia inicijuosiantis naujus rinkimus. Tai V. Gapšys pareiškė antradienį frakcijos posėdyje, rašo „Lietuvos rytas“.

Pats jis naujuose rinkimuose teigia dalyvausiantis, todėl šis žingsnis besąs proga pasitiktinti pasitikėjimą. 

Paklaustas apie tokį sprendimą V. Gapšys konkrečių atsakymų nepateikė:

„Svarstomi įvairūs variantai, partijoje vyksta normalūs procesai pagal visus reglamentus. Tačiau kadangi tai partijos vidaus reikalai, nenoriu apie tai daugiau kalbėti“, - kalbėjo „darbietis“.

L.Graužinienė mano, kad V.Gapšys toliau vadovaus frakcijai Seime

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad Darbo partijos frakcijai Seime turėtų toliau vadovauti Vytautas Gapšys.

„Aš manau, kad Vytautas kaip ir buvo, taip ir dirbs, nes jis, kaip ir minėjau, yra labai patyręs politikas ir tie procedūriniai veiksmai frakcijoje tiesiog yra mūsų vidinio frakcijos darbo dalis“, - Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Taip ji komentavo „Lietuvos ryto“ paskelbtą žinią, jog V.Gapšys susiruošė palikti Darbo partijos frakcijos seniūno postą ir paskelbti naujus rinkimus. Pats jis naujuose rinkimuose esą dalyvaus, tad šis žingsnis neva yra jo iniciatyva pasitikrinti pasitikėjimą.

„Nesu frakcijos narė, bet kaip partijos pirmininkė žinau šiek tiek situaciją - tai visiškai čia nėra jokia naujiena, kažkas ypatingo. Kiekvienais metais frakcijose vyksta rinkimai, perrinkimai - tiek frakcijų vadovų, tiek pavaduotojų pasikeitimai ir tai yra natūralu ir nieko aš čia nematau išskirtinio“, - tikino L.Graužinienė, pažymėjusi, kad V.Gapšį laiko ne tik kompetentingu jaunu žmogumi ir patyrusiu politiku, bet vienu iš ateities politikos lyderių.

V.Gapšys yra vienas iš Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje teisiamų politikų.