Partijoje V. Blinkevičiūtė yra atsakinga už Šiaulių apskritį, todėl sausio 27 dieną dalyvavo apskrities skyrių pasitarime. Šiai apskričiai priskirtini septyni skyriai.

Pasak politikės, skyrių atstovai diskutavo tris valandas ir iškėlė pagrindines problemas.

„Aš labai atsiprašysiu, kad gal atrodys kai kam, kad skamba kritinės mintys, bet jos nėra iš blogo valios", - teigia V. Blinkevičiūtė.

Politikė šeštadienį visas pastabas išsakė išplėstiniame partijos prezidiumo posėdyje. Posėdis surengtas prieš kandidatų į partijos pirmininkus debatus. Pati V. Blinkevičiūtė partijos pirmininko rinkimuose nedalyvauja.

Išsakydama skyrių poziciją, V. Blinkevičiūtė pabrėžė, kad reikia baigti kalbėti, esą partija yra krizėje.

„Baikim sakyti, kad mūsų partija yra krizėje, kad mes esame dugne, kad esame tokie blogi, kad blogiau nebuvo. Mielieji, mes patys sau kasame duobę kiekvieną kartą taip sakydami, taip įvardindami, nes žmonės praranda tikėjimą ir pasitikėjimą", - aiškino V. Blinkevičiūtė.

Pasak europarlamentarės, partijos, kaip ir kiekvieno žmogaus gyvenime, būna ir pakilimai ir nuosmukiai, tačiau esą nebūtina susitelkti ties nesėkmėmis. V. Blinkevičiūtės teigimu, socialdemokratai nėra vieno lyderio partija ir dar ne kartą laimės rinkimus.

Antra, remiantis V. Blinkevičiūtės pasakojimu, skyriai svarstė, kad rinkimų metu socdemai nebuvo komanda.

„Ką išsakė skyriai ir į ką mums reikėtų atkreipti dėmesį? Aš nebeliesiu, ką mes ne kartą kalbėjome dėl rinkimų rezultatų, tačiau pasakysiu tai, ką sakė mūsų Šiaulių apskrities skyrių vadovai. Jie iškėlė labai rimtą klausimą, labai rimtą problemą: mes nebuvome vieningi, mes nebuvome komanda", - teigė politikė.

Maža to, V. Blinkevičiūtė sako, kad skyrių atstovai nėra visiškai patenkinti partijos buvimu koalicijoje su Ramūno Karbauskio Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Labai rimtai turime pagalvoti (ir čia bus naujo pirmininko ar pirmininkės uždavinys) dėl mūsų partijos buvimo valdančiojoje koalicijoje šiuo metu su valstiečiais žaliaisiais. Labai rimtai mes turime apgalvoti buvimą valdančiojoje koalicijoje. Tai buvo skyrių nuomonė, nes iš tikrųjų, ar nėra taip, kaip jie sako, kad būdami koalicijoje bent jau kol kas šiai minutei mes savo veidą na ne tai, kad esame praradę, mūsų tiesiog nėra", - sako V. Blinkevičiūtė.

Europarlamentarė taip pat sako, kad skyriai skundžiasi, esą partijos vadovai neįsiklauso į skyrių nuomonę. Be to, ji pasiūlė partijai turėti specialų politikos komitetą, kuris nagrinėtų Valstiečių ir žaliųjų sąjungos siūlomas reformas ar teisės aktus.

V. Blinkevičiūtė siūlė nusibrėžti „raudonas linijas", kurių socialdemokratai negali peržengti.

Pasak politikės, skyriai taip pat mato, kad partija pralaimi įvaizdžio kovą viešojoje erdvėje, todėl siūlė stiprinti viešuosius ryšius.