„Taip, šiandien parašiau pareiškimą, kad prašau neįtraukti manęs į naujos Vyriausybės sudėtį. Įteiksiu jį, kai tik premjeras bus patvirtintas Seime ir nuvešiu į Vyriausybės kanceliariją“, - BNS teigė V.P.Andriukaitis.

Motyvuodamas, kodėl pakeitė savo sprendimą, nes dar sekmadienį tikino, jog dirbs laikinai - iki liepos 20-23 dienos, V.P.Andriukaitis antradienį BNS teigė, kad nori kuo greičiau perduoti darbus naujam ministrui.

„Todėl, kad ruošiuosi kitam darbui. Būtų gerai, kad naujam kandidatui būtų galima kuo greičiau, jau dabar perduoti darbus“, - kalbėjo V.P.Andriukaitis, kuris turėtų užimti Europos Komisijos (EK) komisaro postą.

Algirdas Sysas
Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas BNS patvirtino, kad antradienį 17 val. rengiamas partijos prezidiumo ir frakcijos posėdis, kuriame bus svarstoma dėl partijos deleguoto sveikatos apsaugos ministro ir galbūt - dėl viceministrų.

Anot jo, vakare turėtų paaiškėti, ar jis pats sutiktų tapti sveikatos apsaugos ministru ir pakeisti V.P.Andriukaitį.

„Viskas bus šiandien vakare aišku. Kadangi esu spaudžiamas, tai premjeras įvardins, ką jis nori matyti šiame poste“, - BNS sakė A.Sysas. Jis dar kartą pakartojo, kad iš partijos kolegų yra gavęs pasiūlymą tapti ministru.

Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat patvirtino, kad prezidiumo posėdyje bus svarstomas naujo kandidato į sveikatos apsaugos ministrus klausimas

„Ketvirtadienį tikimės pamatyti naują ministrą“, - antradienį Seime liberalų frakcijos posėdyje sakė premjeras.
Algirdas Butkevičius

Prezidentė jau trečiadienį turėtų pasirašyti dekretą dėl naujos Vyriausybės sudėties, o ketvirtadienį nauji ministrai prisieks Seime.

Sekmadienį po partijos valdybos posėdžio V.P.Andriukaitis BNS teigė, kad kol kas liks savo poste, kol partijos komitetai ir prezidiumas sutars dėl naujo kandidato. Tuomet jis teigė, kad savo pareigas jis dar turėtų eiti savaitę ar dvi.

Į Europos Komisijos nario pareigas V.P.Andriukaitį pasiūlė didžiausią valdančiąją frakciją turinti Socialdemokratų partija. Seimas ir prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pritarė jo kandidatūrai.