Darbą pradedantis naujasis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude`as Junckeris trečiadienį paskelbė, kam atiteko eurokomisarų postai.

– Dabar Jūs būsite atsakingas ne tik už sveikatą, bet ir maisto saugą.

– Taip, bet maisto sauga yra sudėtinė sveikatos dalis.

– Kokias pagrindines šio sektoriaus problemas jau matote?

– Tai be galo platus sektorius: nuo sveikatos sistemos stabilumo ir gydymo paslaugų prieinamumo iki to, kad mūsų maiste nebūtų žalingų priedų ir t. t. Taigi sritys sudėtingos, juo labiau dabar, kai mūsų maisto eksportui atsiranda bėdų dėl Rytų rinkų. Tai maisto standartai ir kova dėl to, kad jie nebūtų paneigti, sumažinti. Tai labai sudėtingas tarptautinės politikos reiškinys.

– Pone Andriukaiti, ką norėtumėte pasiekti per kadenciją Europos Komisijoje?

– Tikslai yra bendri. Visų pirma Komisijos pirmininkas nubrėžė politinius prioritetus ir aptarė kartu su visa kolegija. Taigi individualūs tikslai turi būti derinami su kolektyviniais ir su politiniais, kuriems pritaręs Europos Parlamentas.

Šiandien ir rytoj derinsime visas pozicijas ir žingsnius, kuriuos darysime kitais metais ir visus penkerius metus. Kita vertus, akivaizdu, kad sveikata [svarbi] visose politikose. Todėl per penkerius metus turime paversti realybe tai, kad visiems būtų aišku, jog Europos Sąjungos žmonės turi turėti neginčijamą teisę į sveikatos apsaugą.