Pranešta, kad neblaivus Vadovybės apsaugos departamento (VAD) Asmenų apsaugos skyriaus vyresnysis agentas Artūras Bagonaitis įsivėlė į konfliktą. Pastaruoju metu jis saugojo buvusį premjerą Algirdą Butkevičių, anksčiau – ir V. Adamkų.

A. Bagonaitis yra dabartinės V. Adamkaus referentės Boženos Bagonaitienės vyras.

Iš pradžių užpuolė vairuotoją, o po to ir policijos vadovą

Pirminiais duomenimis, A. Bagonaitis ėjo sostinės Kedrų gatve, važiuojamąja dalimi ir stabdė automobilius. BMW vairuotojas sustojo, tačiau sulaukė neadekvačios agento reakcijos – vyras ėmė daužyti ir spardyti automobilį.

Įvykio liudininku tapo Šalčininkų rajono policijos vadovas Sigitas Urbonas. Pamatęs, kad vyrai konfliktuoja, jis priėjo pagelbėti užpultam vairuotojui. VAD darbuotojas (vyro darbovietę S. Urbonas sužinojo vėliau) buvo aršus ir akivaizdžiai neblaivus, tad policininkas iškvietė kolegas ir laukė įvykio vietoje.

S. Urbonas vos priėjęs prie vyrų prisistatė, tad VAD agentas žinojo, su kuo bendrauja. Supratęs, kad jį bando sulaikyti, agentas S. Urboną „apipylė“ necenzūriniais žodžiais, keikėsi ir smogė į veidą. Netrukus pasirodė policijos pareigūnai, kurie išvežė VAD darbuotoją A. Bagonaitį į laikino sulaikymo kamerą. Vyrui nustatytas 1,98 prom. girtumas.

VAD direktorius Rymantas Mockevičius neslėpė, kad dėl darbuotojo elgesio jam gėda ir agentas greit sulauks griežtos bausmės – bus atleistas iš darbo.

A. Adamkus: jo ne toks charakteris

„Esu nustebęs, pirmą kartą girdžiu šią žinią. Tiek metų, kiek su juo turėjau progos dirbti, jis buvo puikus pavyzdys pareigūno ir žmogaus, kuris ir mandagus, ir supratingas. Džentelmenas, su kuriuo su malonumu dirbau“, – buvusį apsaugininką apibūdino V. Adamkus.

Valdas Adamkus

A. Bagonaitis, skaičiavo kadenciją baigęs prezidentas, jį saugojo maždaug 7 metus, tačiau su pertraukomis.

„Jis labai griežtai laikydavosi savo įsipareigojimų. Jis visiškai nėra toks žmogus, ką padarius papasakojote. Jo ne toks charakteris. Jis mandagus, džentelmenas ir paslaugus. Nieko kito apie jį negalėčiau pasakyti“, – aiškino V. Adamkus.

A. Butkevičius: mane tai pribloškė

Buvęs premjeras A. Butkevičius DELFI sakė, kad ir jam toks buvusio apsaugininko elgesys – netikėtas. Kartu jie dirbo ketverius metus.

„Galiu pasakyti, kas asmens sargybiniai yra tokie žmonės, kurie savo pareigas atlieka sąžiningai ir atsakingai. Būna įvairiausių renginių – kartais ir rajonuose, ir miesteliuose, bet kad būčiau matęs nors kartą per 4 metus nors vieną asmens sargybinių vartojant alkoholį, tikrai to nebuvo“, – tikino jis.

Algirdas Butkevičius

Tiesa, kai perskaitė naujieną ir pamatė inicialus, A. Butkevičius pripažino pagalvojęs apie A. Bagonaitį, tačiau, aiškino, tikrai ne dėl to, kad įtarė šiais veiksmais jį.

„Galiu pasakyti atvirai, kad mane tai pribloškė“, – sakė buvęs premjeras.

A. Butkevičiaus žiniomis, A. Bagonaitis naujojo premjero apsaugininku nebuvo numatytas, turėjo planų grįžti saugoti V. Adamkų.

„Kiek jis mane informavo, turėjo pereiti saugoti V. Adamkų. Kiek žinau, kelias dienas jis saugojo ir jį, ir mane“, – sakė jis.