„Žinoma, kad mes tą padarysime ir padarysime, matyt, mūsų atkurtos valstybės 25-mečio proga. Nes tokie pareigūnai iš tikrųjų parodo, kad visgi 25 metai mūsų nepriklausomos atkurtos valstybės yra ne veltui - kad tas pasėtas grūdas tikrai išaugo ir duoda gerus rezultatus“, - LNK Žinioms sakė Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Trečiadienį 16 val. 10 min. Vilniaus pakraštyje, Laurų gatvėje, prie Kelių patrulių rinktinės pareigūnų tarnybinio automobilio privažiavo „Peugeot“ kurio vairuotoja garsiai šaukėsi pagalbos. Iš automobilio išlipo vyriškis su kūdikiu ant rankų. Vaikelis buvo užspringęs maistu, praradęs sąmonę ir pamėlęs.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pareigūnai suprato turintys veikti žaibiškai – patys nuvežti dešimties mėnesių berniuką į artimiausią ligoninę – Baltijos Amerikos kliniką, esančią Nemenčinės plente, o greitosios brigadą iškviesti jau į ją.

Policijos paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip su įjungtais garsiniais signalais policijos automobilis skrieja milžinišku greičiu, o kelyje sutikti kiti automobiliai traukiasi į šalį.

Atvykus į gydymo įstaigą, klinikos darbuotojai kūdikiui suteikė kvalifikuotą pagalbą ir atgaivino. Vėliau, atvykusi greitoji pagalba vaiką nuvežė sveikatos patikrinimui į Vaikų ligoninę Santariškėse. Vaikas yra pasveikęs ir šiuo metu išleistas į namus.

„Didvyriu nesijaučiu - darėm savo darbą“, - LNK studijoje penktadienį sakė Aleksandras Rapšys, vienas policininkų, padėjusių išgelbėti kūdikį. Šis pareigūnas vairavo policijos automobilį ir tuo pačiu duodavo nurodymus tėvui, kaip gelbėti vaiką. Ant galinės sėdynės sėdėjęs kitas policininkas tuo metu ieškojo medikų pagalbos.

Medikai sako, kad vaikai iki 3 metų aplinką pažįsta viską dėdami į burną, todėl tėvai turėtų būti itin atsargūs.