52 metų amžiaus pacientas kitą dieną reanimacijoje mirė nuo sužalojimų. Skelbiama, kad tuo metu, kai gulėdamas palatos lovoje užsirūkė, buvo neblaivus. BNS teigia, kad jis ne pirmą kartą nesilaikė ligoninės vidaus tvarkos taisyklių ir neatsisakė žalingų įpročių.

Vyras dar bandė ieškoti pagalbos, o medikai sako, kad sureagavo žaibiškai, deja, jo gyvybės išsaugoti nepavyko.

Policijos duomenimis, cigaretę užsidegęs vyras lovoje užmigo, tada apdegė patalynė, o vėliau ir jis pats.

Kauno Romainių tuberkuliozės ligoninės vadovas teigia, kad medikai vyrą užgesino apipylę vandeniu, ugniagesių neprireikė. Apdegė net ir palatos grindys, nors palatoje tuo metu vyriškis buvo ne vienas. LNK žinios skelbia, kad palatoje tuo metu gulėjo ir kitas pacientas, jis miegojo. Vyras nenukentėjo.

„Pradėjo šaukti, Iš karto buvo užgesintas. Slaugytoja iš karto atbėgo, sureagavo, užgesino. Po to jis dėl apdegimų buvo išvežtas į Kauno klinikas“, – teigė Skaidrius Miliauskas, Kauno Romainių tuberkuliozės ligoninės vadovas.

Ligoninės vadovo teigimu, prieš kelias dienas ligoninės personalas jį aptiko neblaivų, atėmė cigaretes. Teigiama, kad jį lankydavo draugai, tačiau įeinančių ir išeinančių žmonių niekas netikrina, todėl niekas tiksliai nežino, kaip ir kada jis gavo alkoholio ir cigarečių.

„Buvo dokumentuota, kad pacientas yra neblaivus, kad iš jo paimtos cigaretės, tai buvo dokumentuota prieš dvi paras (iki mirtimi pasibaigusio incidento – DELFI)“, – teigė S. Miliauskas ir pridūrė, akd pacientas turėjo socialinių įgūdžių trūkumo.

O kodėl niekas neužuodė cigarečių smarvės? LNK žinių reportaže teigiama, kad kiekvienoje palatoje yra ventiliacijos į lauką, o medikai vaikšto su respiratoriais, todėl užuosti cigarečių dūmų net ir naktį esą niekas negalėjo.

Gydytojai tikina, kad palatose yra ventiliacijos į lauką, o personalas vaikšto su respiratoriais, todėl užuosti cigarečių smarvės ne

Tyrimą pradėjo ir policija, ir ligoninė.

Pacientas apie metus buvo gydomas Romainių tuberkuliozės ligoninėje dėl vaistams atsparios tuberkuliozės ir sunkios lėtinės obstrukcinės plaučių ligos formos.