Kazachstanas yra svarbus ekonominis Lietuvos partneris Vidurinės Azijos regione - 2016 m. dvišalė prekybos apyvarta sudarė 619,6 mln. eurų. Viceministrai pasidžiaugė, kad šie metai žymi reikšmingą dvišalių ryšių sukaktį - prieš 25 metus Lietuva ir Kazachstanas užmezgė diplomatinius santykius.

Pašnekovai teigiamai įvertino glaudų dvišalį bendradarbiavimą ir sutarė ateityje dar labiau išnaudoti bendradarbiavimo galimybes.

„Kazachstaną ir Lietuvą sieja konstruktyvūs politiniai ir ekonominiai santykiai, aktyviai bendradarbiaujame tarptautinėse organizacijose ir daugiašaliuose forumuose. Matome potencialą stiprinti dvišalį bendradarbiavimą, ypač prekybos ir transporto srityse“, - pažymėjo D. Skusevičius.

Vizito Kazachstane metu D. Skusevičius susitiko su ES specialiuoju atstovu Vidurinėje Azijoje Peteriu Burianu ES valstybių narių ambasadorių neeilinio susitikimo paraštėse ir aptarė ES bendradarbiavimo su regiono valstybėmis aktualijas.

Užsienio reikalų viceministras apsilankė Lietuvos garbės konsulo Astanoje Baigenžino Abajaus vadovaujamame Nacionaliniame moksliniame medicinos centre, kuris aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos medicinos įstaigomis.

Birželio 23 dieną D. Skusevičius dalyvaus Lietuvos nacionalinės dienos minėjime tarptautinėje parodoje EXPO 2017 Astanoje.