„Sankcijos tampa labai svarbios ES bendrajai rinkai, tad mums gali tekti žengti toliau ir sankcijų politiką paversti politiniu portfeliu“, – „The Guardian“ žurnalistams aiškino G. Landsbergis.

Be to, ministras pridūrė, kad tam tikros diskusijos šiuo klausimu vyksta, o idėja gali būti pasiūlyta ir artimiausių Europos Parlamento rinkimų metu.

ELTA primena, kad pasirodžius informacijai apie tai, kaip tam tikros Lietuvoje veikiančios įmonės pažeidinėja tarptautines sankcijas, viešojoje erdvėje imta diskutuoti apie sankcijų koordinavimo sutelkimą vienoje institucijoje.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis tikino palaikąs tokią iniciatyvą, tačiau tikino, kad dar turėtų vykti diskusija, kokia institucija ar pareigūnas galėtų tokios veiklos. Be to, ministras akcentavo, kad tokiu pat principu sprendimus turėtų priimti ir Briuselis – anot M. Skuodžio, šiuo metu Europos Sąjungai trūksta vienos institucijos, koordinuojančios europinių sankcijų įgyvendinimo aspektus.

Pastarąjį klausimą kelia ir parlamento socialdemokratė Dovilė Šakalienė. Pasak politikės, ji ne kartą bandė išsiaiškinti, kodėl Lietuvoje neveikia mechanizmas, efektyviai užtikrinantis tarptautinių sankcijų įgyvendinimo kontrolę. Jos teigimu, sankcijų „rezultatai būtų dar geresni, jei turėtume komandinį darbą aukščiausiu, Vyriausybės, lygiu ir tam aiškiai skirtą padalinį (tarnybą, koordinavimo vienetą), atsakingą už sankcijų įgyvendinimo kontrolę”.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)