Planuojama, kad visi remonto darbai kainuos daugiau nei 1 mln. 187 tūkst. eurų, dauguma darbų jau atlikta.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šiuo metu užbaigtas URC esančio užsieniečių bendrabučio remonto darbų trečiasis etapas. Jo metu dviejuose Pabradėje esančio pastato aukštuose pakeistos grindys, durys, sutvarkytos ir patobulintos šildymo bei vėdinimo ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemos, atlikti elektros instaliacijos ir apdailos darbai, išardytos senos ir sumūrytos naujos pertvaros. Taip pat įrengti šilumos tiekimo, vandentiekio ir nuotekų kanalizacijos įvadai bei šiluminis punktas.

Remonto darbai kainavo beveik 481 tūkst. eurų, atliko bendrovės „Stamena“ ir „Termotaupa“.

Anksčiau sutvarkyta dalis gyvenamųjų bei socialinio darbo patalpų, bendrabučio stogas, išmontuotos kai kurios pasenusios ir nereikalingos konstrukcijos, pakeisti langai, mineralinės vatos plokštėmis apšildytas pastato fasadas.

Pirmo ir antro etapo darbai kainavo per 272 tūkst. eurų.

Ketvirtojo etapo darbus planuojama pradėti 2017 metais. Tuomet pirmame URC bendrabučio aukšte bus keičiamos grindys, durys, tvarkomos šildymo bei vėdinimo ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemos, vykdomi elektros instaliacijos ir apdailos darbai. Šie darbai turėtų kainuoti daugiau nei 434 tūkst. eurų.

URC Pabradėje - vienintelis centras Lietuvoje, skirtas laikyti sulaikytus neteisėtai esančius ar neteisėtai atvykusius į Lietuvą užsieniečius, taip pat apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymų dėl prieglobsčio nagrinėjimo.

Nuo pat centro įkūrimo 1996 metais iki 2013 metų pradžios jame gyveno 75 valstybių piliečiai, o centre dirbantys pareigūnai iki tol parengė dokumentus bei organizavo 4061 asmens išsiuntimą į 70 pasaulio šalių.
politika@bns.lt, +370 5 205 8532 - Lietuvos naujienų skyrius