Antradienį susitikęs su uostamiesčio meru Rimantu Taraškevičiumi bendrovės "Smiltynės perkėla" direktorius Algirdas Žukauskas pažymėjo, kad miestas ir bendrovė turi kooperuotis ir suvienyti jėgas sprendžiant bendras problemas, atsiradusias po to, kai buvo priimtas įstatymas Lietuvos piliečius per marias keltais kelti nemokamai.

Direktoriaus teigimu, pirmiausia derėtų tinkamai sutvarkyti prieplaukas Smiltynėje, įrengti laukiamuosius, apšvietimą. Be to, padidėjus automobilių srautui, vis dažniau pasitaiko atvejų, kai persikėlus į Kuršių neriją transporto priemonės statomos kur pakliūva, niokojama gamta.

Atsižvelgdamas į pasiūlymus uostamiesčio meras atsakingiems darbuotojams pavedė šią savaitę Smiltynėje įrengti atitinkamus kelių ženklus, kad būtų išspręsta mašinų statymo problema. Be to, bendrovės direktoriui pasiūlyta iš senosios perkėlos kelti tik Kuršių nerijos gyventojų automobilius, mat nusidriekus ilgoms eilėms trukdomas eismas uostamiesčio Naujojoje uosto gatvėje.

Kovo 28 dieną Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai turėtų būti pateiktas svarstyti klausimas dėl vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Smiltynę. Gali būti, jog iš atvykstančiųjų ateityje bus renkama rinkliava, panaši, kaip ir įvažiuojant į Neringos savivaldybės teritoriją.

Be to, AB "Smiltynės perkėla" direktorius A.Žukauskas dar šią savaitę bendrovės valdybos posėdyje siūlys svarstyti klausimą dėl užsieniečių kėlimo per Kuršių marias. Kadangi įstatyme nenumatyta, kad ir užsieniečiai turi būti keliami nemokamai, bus siūloma įvesti atitinkamą mokestį. Direktoriaus teigimu, vien šeštadienį, turgaus dieną, į Kuršių neriją iš Klaipėdos persikėlė apie 100 prekiautojų automobiliais iš Rusijos.