Liepos 5 dienos Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, vakciną nuo koronaviruso yra gavę 44,8 procento šalies gyventojų.

Iš jų pilnai vakcinuoti yra 38,6 procento, o tik vieną dozę – 6,2 procento gyventojų. Skaičiuojama, kad imunitetą nuo koronaviruso šalyje turi 48,9 procento gyventojų.

Statistikos departamento duomenimis, vangiausiai skiepijasi Šalčininkų rajono ir Vilniaus rajono gyventojai.

Štai Šalčininkų rajono savivaldybėje 100 gyventojų tenka 44,5 paskiepytų asmenų, o Vilniaus rajone – 62,1.

Palyginimui, visoje Lietuvoje 100 gyventojų tenka 81,1.

Nauji vakcinos nuo COVID–19 tiekimo grafikai sudaro galimybę iki vidurvasario paskiepyti 70 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų, šių metų vasario mėnesį teigė prezidentas G. Nausėda.

Aktyviausiai Lietuvoje pasiskiepijo 70–74 amžiaus grupė – vakcinavosi 71 procentas šios amžiaus grupės asmenų. Mažai atsilieka ir 65–69 ir 75–79 metų asmenys – atitinkamai vakciną gavo beveik 67 ir 69 procentai asmenų.

80 metų ir vyresni asmenys gavo 54,2 procentai gyventojų.

Pateikė tris scenarijus

Statistikos departamentas birželio 21 dieną feisbuke rašė, kad skiepijimo tempai paskutiniu metu sparčiai krenta.

Buvo pateikti ir trys grafikai, iš daugelio galimų, vakcinacijos scenarijų.

1 scenarijus: skiepijimo tempai po kritimo grįžta į balandžio vidurio tempus, tada buvo pasiektas maksimumas. Jei vakcinacijos tempai greitėtų – 70 procentų 12 metų ir vyresnius Lietuvos gyventojus paskiepyti pavyktų iki rugpjūčio 1 dienos.

2 scenarijus: skiepijimo tempai nesikeičiau ir toliau per dieną skiepijama 6665 asmenų. Tai reikštų, kad norimą 70 procentų imunitetą pasiekti pavyktų rugsėjo 4 dieną.

3 scenarijus: jei vakcinacijos tempai ir toliau krenta maždaug 5 procentais per dieną – 70 procentų 12 metų ir vyresnių asmenų vakcinacija nebūtų pasiekta niekada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (508)