Kovo 1-ąją Valdovų lankytojų lauks žaidimai, pramogos, edukacinės ekskursijos. Rūmuose veiks aristokratiškų kaukių, pritaikytų dvariškoms linksmybėms, dirbtuvės, taip pat rengiami bajorų kovos ir rikiuotės mokymai. Paskaitą "Puota valdovo dvare: tarp Gotikos, Renesanso ir Baroko" skaitys Rimvydas Laužikas.

Vakare rūmuose rengiamas bajoriškos Užgavėnių muzikos koncertas su tarptautiniu senosios muzikos ansambliu "Canto Fiorito".

Koncertas "Bakcho taurė: rūmų Užgavėnių karnavalo muzika" yra pirmasis mėginimas rekonstruoti senąsias šalies rūmų Užgavėnių karnavalo nuotaikas ir muzikines tradicijas, remiantis senosios muzikos pavyzdžiais iš įvairių Europos šalių. Šio koncerto centre - Bakchas, graikų mitologijoje dar žinomas Dionizo vardu - senovės romėnų vyno ir puotos dievas. Šis su linksmybėmis ir ritualiniu pamišimu siejamas personažas buvo nuolatinis Renesanso ir Baroko epochų menininkų, kompozitorių, rašytojų ir filosofų įkvėpimo šaltinis

Užgavėnės siaus ir miesto centre. Gedimino prospekte nuo Odminių skersgatvio iki Vilniaus gatvės veiks Užgavėnių mugė, kur bus galima paskanauti blynų, įsigyti žiemiškų tautodailės ir tradicinių amatų prekių.

Popiet Užgavėnių paišdykavimai vaikams ir suaugusiems, persirengėlių karnavalas rengiamas Vinco Kudirkos aikštėje. 17.30 val. persirengėliai iš V. Kudirkos aikštės pajudės link Tauro kalno, kur bus apdovanoti išradingiausi persirengėliai, atsisveikinama su žiema ir More, skambės Užgavėnių dainos ir šokiai prie laužo.