Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjos Ievos Dirmaitės, Šeškinės poliklinikos vadovė pateikė naujausią informaciją apie situaciją Šeškinės poliklinikoje – siekiant apsaugoti medikus šiuo metu čia toliau tęsiamas jų testavimas, PGR tyrimai čia atliekami visiems galimai kontaktą su jau patvirtintais atvejais turėjusiems darbuotojams.

„Šeškinės poliklinikos pateiktais duomenimis, Odontologijos skyriuje, šios dienos duomenimis, nustatyti 2 nauji COVID-19 teigiami atvejai. Šie asmenys patikrinti iš Odontologijos skyriuje nustatytų ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui perduotų 37 galimų kontaktinių asmenų po anksčiau nustatytų atvejų", – informacija dalinasi I. Dirmaitė.

Ji tęsia, kad abu darbuotojai šiuo metu yra saviizoliacijoje namuose, į darbą neina nuo kovo 26 d. Informacija dėl galimų jų kontaktinių asmenų poliklinika perdavė pagal tvarką NVSC, šeimos atstovams nurodytos saviizoliacijos taisyklės, kurių privaloma laikytis.

Kaip Vilniaus savivaldybę informavo Šeškinės poliklinikos direktorė, šiuo metu poliklinikoje dirbo viena komanda, kuri neturėjo kontakto ir atlikus PGR tyrimus, jie buvo neigiami. Tačiau reaguojant į naujausius duomenis, Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus įsakymu nuo rytojaus Šeškinės poliklinikos paslaugos numatomos teikti nuotoliniu būdu - tai yra numatyta, kad Odontologijos skyrius bus uždarytas ir artimiausiu metu būtinosios odontologijos paslaugos čia nebus teikiamos, taip pat ir su besilaukiančiųjų priežiūra susijusios paslaugos, perkeliant tokią galimybę į kitas poliklinikas. Numatoma laikinai stabdyti ir vaikų skiepijimą šioje poliklinikoje.