Kiekviena moteris svajoja apie partnerį, kuris būtų patikimas ir atsakingas šeimos vyras. Tačiau tai padaryti nėra taip jau lengva, ypač, jeigu toks atsiranda, bet meilės jam – ne. Kai tokia situacija kartojasi ne vieną kartą, gali būti, kad atsidūrėte tam tikrame užburtame rate.

Išskyrė du veiksnius

Psichologas R. Pabiržis sako, kad žmogaus prigimtis turi biologinę ir kultūrinę puses. Biologinė – atsako už aistrą ir trauką.

„Biologinę pusę lemiantys pagrindiniai dalykai yra hormonai, pavyzdžiui, testosteronas. Mes to valdyti negalime. Trauka gimsta mūsų organizmuose ne bet kuriuo, o tam tikru metu t. y. paauglystės ir ankstyvosios jaunystės laikotarpiu. Taigi, kad atsirastų trauka, turi būti tam tikra įtampa arba kibirkščiavimas. Iš esmės mus traukia tai, kas yra skirtinga ir turi tam tikras priešybes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)