Baudžiamąjį kodeksą parlamentarai siūlo papildyti nuostata, kad tam, kuris žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino nuo trejų iki penkerių metų draudžiama įsigyti ir laikyti bet kokį gyvūną.

Tokį pasiūlymą Baudžiamojo kodekso pataisoms įregistravo Socialdemokratų partijos frakcijos nariai Dovilė Šakalienė ir Linas Balsys.

Anot L. Balsio, teismų praktika rodo, kad už gyvūnų kankinimą teisti žmonės linkę savo elgesį kartoti, o šiuo metu net nėra įstatyminio pagrindo neatiduoti dėl žiauraus elgesio paimtų gyvūnų.

„Būna, kad susimoka baudą, atimami gyvūnai, o jie ateina ir reikalauja – grąžinkit mano gyvūnus, nes tai mano nuosavybė, ir jie toliau su jais žiauriai elgiasi. Nėra iki šiol jokios įstatyminės normos, kuri draustų jiems grąžinti atimtus ar naujus gyvūnus laikyti“, – BNS sakė Seimo narys.

Šiuo metu tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Minėti du parlamentarai kartu su daugiau kolegų jau anksčiau yra įregistravę Baudžiamojo kodekso pataisas, kurios griežtintų baudas už žiaurų elgesį su gyvūnais ir įpareigotų dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)