Pasak Aplinkos ministerijos darbuotojų, ministro patarėjas į darbą nuolat važinėja šiuo visureigiu. Tačiau A. Baukutė DELFI teigia, kad vyras šiuo automobiliu naudojasi „ne visada“, nes visureigis, už kurį mokama iš parlamentinių lėšų, skirtas jos kelionėms į susitikimus su rinkėjais.

Paklausus, ar pati yra nors sykį vairavusi šį visureigį, A. Baukutė atsakė: „Aš neturiu teisių. Aš labai atsiprašau. Aš nevairuojanti“. Politikė paaiškino, kad pas rinkėjus ją veža vyras.

Parlamentarės duomenimis, kas mėnesį už šią mašiną Seimas moka 2815 litų išperkamosios nuomos.

Ji pabrėžė, kad nepadarė jokio kriminalo, tai yra teisėta. Parlamentinei veiklai skirtas lėšas automobilių nuomai,pasak jos, naudoja ir daugiau Seimo narių.

Politikė teigė nežinanti, kaip buvo apgadintas automobilis atsitrenkus į šviesoforą: esą šiomis dienomis vyras buvo išvykęs su reikalais, mašinos ji nemačiusi, su vyru apie tai nesikalbėjusi. Pasak jos, po pirmadienio avarijos jiedu pirmą kartą susitiksią ketvirtadienio vakarą.

Paklausus, kas nutiko, kad nuo pirmadienio nesimatė ir net nesikalbėjo su vyru, A. Baukutė paaiškino: „Buvo labai labai rimtų priežasčių, nes jis planavo savo laiką, turėjo reikalų - jis net laisvas dienas pasiėmė“.

K.Rupulevičius vyks į apklausą

O K. Rupulevičius ir ketvirtadienį vengė atsiliepti į skambučius iš nepažįstamų numerių. Bet policijai vis dėlto jam pavyko prisiskambinti. Ministro patarėjas pažadėjo atvykti į apklausą kitą savaitę.

Rugsėjo 14-ąją (avarijos dieną) K. Rupulevičiui sukako 49 metai. Kitas dvi dienas jis buvo išėjęs nemokamų atostogų. Ketvirtadienį ministro patarėjas jau buvo darbe. Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko atstovas spaudai Tomas Beržinskas DELFI sakė, jog ministras su K.Rupulevičiumi planavo susitikti ir pasikalbėti apie nuverstą šviesoforą darbo dienos pabaigoje.

Pasak T. Beržinsko, ministras, prieš priimdamas sprendimą dėl K. Rupulevičiaus, nori sulaukti oficialios informacijos apie įvykį. Todėl penktadienį Aplinkos ministerija dėl informacijos kreipsis į policiją.
Sudaužytas šviesoforas
Šviesoforas, sankryža