Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas pasiūlė partijos prezidiumui apsvarstyti galimybę pašalinti M. Adomėną iš pozicijos Nr. 1 Vilniaus miesto savivaldos rinkimuose, apskritai iš kandidatų sąrašo, jau nekalbant apie galimybes kandidatuoti į merus.

Tokias nuobaudas M. Adomėnui pasiūlė partijos pirmininko pavaduotojos Rasos Juknevičienės vadovaujamas rinkimų štabas, nors oficialiai šie siūlymai nebuvo komentuojami.

„Betrūksta, kad lieptų pasidaryti charakiri“, - siūlymus pakomentavo M. Adomėnas, kuris popiet planuoja oficialų kreipimąsi.

M. Adomėnas nėra formaliai patvirtintas konservatorių kandidatu į merus, tačiau buvo vienas iš pretendentų juo tapti. Bet Vilniaus skyrių sueigos taryba yra nutarusi, kad M. Adomėnas bus Nr. 1 kandidatų sąraše.

Pats politikas tokias partijos kolegų reakcijas vadina neadekvačiomis, tačiau nuo platesnių komentarų susilaiko bei planuoja viešą kreipimąsi.

DELFI primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovybės nemalonę M. Adomėnas užsitraukė ketvirtadienį susitikęs su konservatorių kritikuojamu Vilniaus meru A. Zuoku.

Rinkimų štabo vadovė R. Juknevičienė pasipiktino, kad šis M. Adomėno žingsnis buvo nederintas ir kad partijos kolega sudalyvavo priešininko rinkimų akcijoje.

Konservatorių pirmininkas Andrius Kubilius susitikimą susiejo su „užkulisinėmis iniciatyvomis“.

Pats M. Adomėnas viešame laiške socialiniame tinkle rašė, kad su A. Zuoku susitiko norėdamas išklausyti miesto problemas, nes „Vilniaus bankroto grėsmės suvaldymas – ne ta sritis, kur reikia laužyti ietis“.

„Nėra šis susitikimas ir jokia „parama“ ar „gelbėjimo ratas“ Artūrui Zuokui. Buvo, yra ir bus daug dalykų, dėl ko reikia kritikuoti dabartinį Vilniaus merą. Yra ir bus daugybė sričių, kur mes galime pasiūlyti – ir pasiūlysime – geresnius, skaidresnius sprendimus. Tačiau dabar „gelbėjimo rato“ pirmiausia reikia mūsų miestui“, - rašė M. Adomėnas.

Tuo tarpu buvęs Vilniaus miesto savivaldybės narys, dabartinis parlamentaras Kęstutis Masiulis pastebėjo, jog prieš metus A. Zuokas taip pat skundėsi Vilniaus miestui gresiančiu bankrotu, tačiau praėjo metai, o situacija ta pati.

„Prieš metus, 2013 m., kai Seimas svarstė biudžetą, atėjo meras A. Zuokas ir sakė, kad viskas: bankrotas krachas, bankai neskolina, duokit pinigų, grąžinsim skolas, viskas bus gerai. Seimas padidino GPM, davė papildomai apie 100 milijonų. Praėjo metai, dabar vėl Seimas svarsto biudžetą, vėl atėjo meras ir sako – viskas bankrutuojam, bankai neskolina, duokit dar pinigų ir vėl žadama papildomai 100 mln. litų. Tai kur dingsta tie milijonai? Matyt, ne skoloms grąžinti, ne efektyviau dirbti, bet naujiems projektams? Kuo daugiau duodi pinigų, tuo daugiau projektų ir atitinkamai daugiau skolų... Va tokia aritmetika“, - stebėjosi politikas. 

DELFI primena, kad konservatoriai dar nėra apsisprendę dėl kandidato į sostinės merus. Buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, neseniai atsisakiusi kandidatuoti, jau antrą kartą prašoma nešti konservatorių vėliavą. Be to, M. Adomėnui į kompaniją pasiūlyti dar šeši kandidatai: Mykolas Majauskas, Stasys Šedbaras, Arvydas Anušauskas, Paulius Saudargas, Valdas Benkunskas ir Laurynas Kasčiūnas.

M. Majauskas iš pretendentų jau pasitraukė. Kiek kitaip elgiasi konservatorių frakcijos Vilniaus taryboje vadovas V. Benkunskas – jis šią savaitę atsistatydino iš Vyriausiosios rinkimų komisijos nario pareigų, taip tarsi signalizuodamas apie artėjančias permainas savo karjeroje.