Įsiteisėjus nuosprendžiui, kuriuo E. Mončauskas pripažintas kaltu dėl šerno kankinimo, jis neteko vietos savivaldybės taryboje, į kurią buvo patekęs su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Išaiškėjus ne tokiam gražiam biografijos faktui, jo narystė partijoje buvo sustabdyta, o partijos skyriui vietoje E. Mončausko ėmė vadovauti jo žmona Lina Mončauskienė.

LRT Radijo teigimu, dvi dienos prieš teismo sprendimo paskelbimą E. Mončauskas laimėjo konkursą į Radviliškio rajono Švietimo ir sporto paslaugų centro direktoriaus pavaduotojus. Tiesa, kol kas darbo sutartis su juo nėra sudaryta.

Radviliškio meras Kazimieras Račkauskis radijui sakė, kad klausimą dėl teistų asmenų galimybės dirbti su vaikais turi spręsti Seimas, o vietos politikai esą neturi jokių svertų.

Delfi anksčiau rašė, kad, bylos duomenimis, 2017 metų vasarą vyrai uždaroje teritorijoje kankino šerną. Gyvūną jie laikė pargriovę ant žemės surištomis priekinėmis kojomis, vienas iš jų įkišo šernui pagalį į burną ir taip jį pražiodė, kitas ėmėsi darbo – replėmis lupo šerno iltis ir jas karpė.

E. Mončauskas rankomis ir kojos keliu laikė prie žemės prispaustą šerno sprandą. „E. Mončauskas, užgulęs šerną kaire koja, laiko jį prispaustą prie žemės, dešine ranka laiko įsikibęs į dešinę šerno ausį, o kaire ranka įsirėmęs laikosi į šerno sprandą, taip neleisdamas šernui judėti – atsisukęs į filmuotoją – R. Daunį garsiai juokiasi“, – rašoma teismo nutartyje.

Prokuroro teigimu, gyvūno dantys buvo išrauti ir apkarpyti tam, kad šernas nesužeistų vyrų medžioklinių šunų – Sibiro laikų, o viso to reikėjo šių šunų dresavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)