Jeigu Seimas pritartų „darbiečių“ inicijuotoms Administracinio nusižengimo kodekso pataisoms, politinę reklamą ne iš rinkimų politinės kampanijos sąskaitos apmokėjusiam asmeniui grėstų bauda nuo 150 iki 860 eurų.

Tokią reklamą apmokėjusio juridinio asmens vadovui ar kitam už sprendimo priėmimą atsakingam asmeniui – nuo 480 iki 3 tūkst. eurų.

Priėmus siūlomas pataisas, anot Seimo Darbo partijos frakcijos narės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės, asmenys, kurie nėra susiję su politine kampanija arba rinkimais, negalės atlygintinai, pirkdami politinę reklamą agituoti už ar prieš rinkimų politinės kampanijos dalyvį ar kandidatą.

„Nors Rinkimų kodekse yra aiškiai apibrėžta, jog atlygintiną politinę reklamą gali apmokėti tik pats rinkimų politinės kampanijos dalyvis, pasitaiko atvejų, kai ne politinės kampanijos dalyviai renka lėšas ir atlygintinai skleidžia informaciją apie politinės kampanijos dalyvius. Taip siekiama daryti įtaką rinkimų rezultatams. Todėl siūlome patikslinti politinės reklamos apibrėžimą, draudimą ne politinės kampanijos dalyviams skleisti ir apmokėti atlygintiną politinę reklamą bei numatyti baudas už tokio draudimo pažeidimą“, - sako Darbo partijos frakcijos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją