Šis baras trečiadienį organizavo vakarėlį, pavadintą „Sovietiniu Halloween'u". Viename iš socialiniame tinkle "Facebook" publikuotų plakatų, kviečiančių į renginį, vaizduojamas Stalinas, penkiakampė raudona žvaigždė su kūju ir pjautuvu viduryje bei Leninas virš darbo žmones vaizduojančių nuotraukų, rašo "Vilniaus diena".

Kitame paveiksle, publikuotame spalio 28 dieną, pavaizduotas Leninas su velnio ragiukais ir keturios raudonos penkiakampės žvaigždės.

Antradienį popiet socialiniame tinkle administratorius įdėjo dar vieną nuotrauką. Joje papūtusi lūpas pozuoja gražuolė, vilkinti raudonus marškinėlius su „CCCP" užrašu.

„Dabar registruojame šį įvykį ir aiškinsimės, kas platina ir demonstruoja tokius atvaizdus viešojoje erdvėje. Nustačiusi, kas tai daro, policija surašys protokolą ir su surinkta medžiaga viską pateiks teismui. Šis nuspręs, kokią baudą skirti. Gali būti, kad teismas kitaip įvertins šiuos atvaizdus, bet aš juose matau ir sovietinius lyderius, ir sovietinius simbolius", - sakė Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gediminas Vidžiūnas.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas, atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitoks demonstravimas gali būti baudžiamas bauda nuo 500 iki 1000 litų.