Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Sandra Vrublevskienė teigė, kad po mergaitės gimimo šeimoje buvo nustatytas pirmasis grėsmės lygis, tačiau mergaitei buvo leista augti šeimoje.

„Kūdikio būklė sunki“, – įvardijo S. Vrublevskienė.

Šeima tarnybai žinoma nuo praėjusių metų rugpjūčio. „Gimimo metu tarnyba buvo informuota, kad motina turi problemų su priklausomybėmis. Vaiko teisų apsaugos tarnybos specialistai, nuvykę į ligoninę, nustatė pirmą grėsmės lygį ir šeimai visą laiką iki šiandien buvo teiktos socialinės paslaugos – atvejo vadyba“, – kalbėjo S. Vrublevskienė.

Sandra Vrublevskienė

Tarnybos atstovės teigimu, tokios šeimos yra tikrinamos pakankamai dažnai. Tarnybos atstovė negalėjo pasakyti, ar smurtą šeimoje patyrė ir motina.

Dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo tarnybos atstovė negalėjo pasakyti ir nuo kokių priklausomybių tėvai gydėsi, tačiau pabrėžė, kad jie gydėsi ir buvo nustatyta, kad motina kūdikiu galėjo rūpintis.

S. Vrublevskienės teigimu, kūdikis buvo prižiūrėtas, nes informacijos apie galimą didesnę grėsmę nebuvo.

Kai nustatomas pirmas grėsmės lygis, anot S. Vrublevskienės, šeimai suteikiama pagalba, tačiau vaikas paliekamas augti šeimoje. „Sudaromas pagalbos šeimai planas, kurios šeima privalo laikytis, jei nesilaiko, tada nagrinėjamas klausimas, ar vaikas šeimoje saugus, ar nėra grėsmės. Ši atsakomybė tenka atvejo vadybininkui. Iki šiol žinių, kad vaikui šeimoje nebuvo saugu, nebuvo“, – kalbėjo S. Vrublevskienė.

DELFI primena, kad pirmadienį į Vilniaus ligoninę atgabentas komos ištiktas kūdikis.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 11 val. į Vilniaus ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą.

1993 metais gimęs mergaitės tėvas uždarytas į areštinę.