V. Jakutienei skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojant nebendrauti ir neieškoti ryšių su straipsnio autoriumi, DELFI spec. korespondentu D. Sinkevičiumi.

Buvusio mylimojo Deimanto Bugavičiaus istoriją D. Sinkevičiaus straipsnyje perskaičiusi V. Jakutienė pradėjo viešai grasinti. Pirmiausia D. Sinkevičius gavo asmeninę žinutę feisbuke. „Normalu tau, asile, išsityčioti iš nuotraukos? Žiūrėk, kad pačio, pakritusio prie namų su morka nerastų! D***** tu su savo rašinėliais“, – žinutėje žurnalistui rašė V. Jakutienė.

DELFI žurnalistas šią žinutę paviešino feisbuke manydamas, kad viskas taip ir baigsis, tačiau V. Jakutienė nesustojo: „Už visus žeminančius šūdstraipsnius, kuriuos esi parašęs apie mane ir mano artimuosius, turėsi atsakyti. Nesvarbu, kaip: teisiškai ar kitaip.“

Įsiliejusi į diskusiją, Vita tęsė toliau: „Nesu elitas, esu rajoninė merga, kuri visada pastovės už savo šeimą ir artimuosius“, „Tau, d****, nereikėjo pradėti, o nustosiu tada, kada pati panorėsiu“. Kiek vėliau V. Jakutienė žurnalisto nuotrauką su paniekinančiu komentaru paviešino ir „Instagram“ tinkle.

Straipsnį „Pravieniškių mafija. Kruvina Kauno nusikaltėlių kova: „pupytės“ mylimasis patyrė didžiulį pažeminimą“ iliustravo nuotrauka, kurioje buvo pavaizduota pati V. Jakutienė ir jos buvęs mylimasis ir dukros tėvas D. Bugavičius.

Dainius Sinkevičius

Buvęs V. Jakutienės mylimasis priklausė Kauno nusikaltėlių pasauliui, o vyras Justas Jakutis siejamas su Vilniaus nusikalstamu pasauliu. J. Jakutis šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę.

„Akivaizdu, kad ji turi pažįstamų ir draugų tiek viename, tiek kitame mieste. O kriminalinio pasaulio taisyklės kitokios, – po to, kai kreipėsi į prokuratūrą, kalbėjo D. Sinkevičius. – Kreipiausi į prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo susidoroti. Tie grasinimai realūs ir gali būti įvykdyti, nors nėra aišku, ar ji pati, ar kas nors kitas tai įvykdys. Taip pat prašau laikinai uždrausti jai artintis prie manęs. Prašau apie tokį V. Jakutienės elgesį pranešti Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių tarnybai, nes ji viena augina tris vaikus ir jei viešai kalba kriminaliniais ir zonos terminais, tai akivaizdu, kad problemų yra ne tik viešoje erdvėje, bet ir namuose.“

V. Jakutienė šiuo metu viena augina tris vaikus. Dviejų susilaukė su vyru J. Jakučiu, kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę.

Tuo metu, kai V. Jakutienė laukėsi trečio vaiko, jos mylimasis ir dukros tėvas D. Bugavičius buvo kraupiai nužudytas Kaune, Šilainių mikrorajone.