Prieš atvykdamas į Lietuvą Tadas jau kurį laiką gyveno Olandijoje, ten turėjo darbą, tačiau po šios istorijos viską prarado, mat dėl reikalų su teisėsauga negalėjo išvykti iš Lietuvos, o čia darbo taip pat susirasti negalėjo, nes pareigūnai buvo paėmę visus vyro dokumentus argumentuodami tuo, kad Tadas gali slapstytis ir išvykti į užsienį.

Po kiek laiko vyras sulaukė tyrėjos skambučio. Ji pasakė, kad jeigu vyras sutinka su nusižengimu, jam bus skirta 300 eurų bauda ir visa istorija baigsis. Tadas sutiko iškart sumokėti baudą, kadangi norėjo kuo greičiau susirasti darbą ir gyventi toliau, teigiama LNK televizijos pranešime spaudai.

Seimo narys Mykolas Majauskas yra siūlęs legalizuoti medicinines kanapes. Politikas laidoje kalbės, kad medicininių kanapių preparatais gydomi sunkiomis ligomis sergantys ligoniai.

Be to, 2017-aisiais medicinines kanapes įteisino trys Europos Sąjungos šalys – Graikija, Vokietija ir Lenkija, anksčiau medicinines kanapes yra legalizavę ir daugiau šalių – Ispanija, Nyderlandai, Suomija, Čekija, Slovėnija ir Portugalija.

Nuo 2017 metų neliko nuo sovietmečio galiojusio Administracinių teisės pažeidimų kodekso. Vietoje jo įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodeksas. Dalis su narkotinių medžiagų vartojimu susijusių reguliavimų buvo išbraukti ir liko tik Baudžiamajame kodekse (BK).

Pagal BK, tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Trečiadienio pavakarę, 17.35 val., LNK laidoje „Yra, kaip yra“ politikai, verslininkai ir eiliniai žmonės kalbės, ar Lietuvoje turi būti baudžiama už kanapių rūkymą. Žiniasklaidoje buvo pasirodęs ne vienas pranešimas, kad su mažu kanapių kiekiu sugauti jaunuoliai turi laiką leisti areštinėje su sunkiais nusikaltimais kaltinamais asmenimis.