Kritikos šalies vadovas dar kartą nepagailėjo ir jau paragintam trauktis iš pareigų susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, kuris, G. Nausėdos teigimu, vengia atsakyti, kada bus baigtas tvarkyti kelias Vilnius-Molėtai.

„Tai yra pasikartojanti problema daugelyje savivaldybių – aš nematau efektyvaus ir abipusio bendradarbiavimo tarp centrinės valdžios ir regionų, savivaldybių. Matau daug planų, kuriuos turi merai. Tie planai, kurių įgyvendinimas priklauso nuo jų pačių, yra šiaip ne taip įgyvendinami.

Tuo metu tie planai, kurie priklauso ir nuo kitų institucijų paramos, juos įgyvendinti sekasi sunkiau, ir tai yra problema“, – antradienį Utenos savivaldybėje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šalies vadovo susitikimo su Utenos regiono savivaldybių merais metu buvo aptarta ir kelio Vilnius-Molėtai tvarkymo eiga. Prezidento teigimu, J. Narkevičius neatsako į klausimus, kada galutinai bus baigtas tvarkyti šis kelias.

„Apėmė daug klausimų, susijusių su kelių būkle, ir ypač tą pagarsėjusį kelią Vilnius-Molėtai aptarėme. Deja, ministras Narkevičius atsirašinėja kažkokiais popieriais, kuriuose nurodo, kad šio kelio darbų pabaiga keliama į vis tolesnę ir neapibrėžtesnę ateitį“, – pridūrė G. Nausėda.