„Paneigiant visokias manipuliacijas: gavau atsakymą man atlikto COVID–19 testo. Atsakymas NEIGIAMAS. Linkiu visiems sveikatos ir gauti panašų atsakymą“, – feisbuke rašė politikas.

Galiausiai nusprendė darytis testą

Pradžioje nematęs reikalo tirtis dėl koronaviruso, paskui V. Uspaskichas vis dėlto pareiškė, kad užsiregistravo darytis koronaviruso testą.

Pirmiausia V. Uspaskichas sureagavo į repliką, kad koronavirusu užsikrėtė visuomenininkas Andrius Tapinas ir, galimai, nuo V. Uspaskicho. Šis anksčiau žurnalistams teigė, kad nežino ar serga koronavirusu, nes testo nesidarė. Šį kartą V. Uspaskichas nurodė, kad testą jau darysis.

„Kaip nuo manęs? Ten buvo 2,5 sav. atgal, kada buvome susitikę, per 2,5 sav. daug kas galėjo būti. Bet aišku darysiu. Jau sutariau, užsiregistravome“, – specialioje „Delfi“ rinkiminėje laidoje teigė V. Uspaskichas.

Paklaustas, kaip valdantiesiems reikėtų reaguoti į koronaviruso atvejų didėjimą, jis atsakė, kad labiausiai turėtų būti apsaugoti žmonės rizikos grupėje.

„Rimtai turi reaguoti, virusas yra, egzistuoja, reikia ypatingai tą grupę žmonių apsaugoti, kuri rizikos grupėje. (…) Griežtas priemones reikia žiūrėti, kur jas taikyti, jas reikia lokalizuoti. Svarbu apsaugoti rizikos grupės žmones, ne tie, kurie praktiškai besimptomiai“, – teigė V. Uspaskichas.