„Dalyvavau abiejuose referendumuose (...). Populistinis tikrai, bet aš balsavau, taip kaip galvojau balsuoti, bet dalyvauti reikia, jeigu yra tokia iniciatyva, žmonių norai pareikšti savo nuomonę, tai reikia būtinai balsuoti“, - teigė jis.

Darbo partijos pirmininkas sakė Prezidento rinkimuose balsavęs už darbų tęstinumą, tačiau konkretaus kandidato neįvardijo.

„Tas, kuris turi stuburą, kuris parodo, kad turi savo nuomonę, nelenkia galvos prieš kitus, kuris įgauna patirtį, pagreitį ir siekia permainų. Labai norėčiau palinkėti mano kandidatui, kad jis ir laužtų tą sisteminį stuburą tokiame neteisingame valdyme šalies ir kad šalis eitų į priekį (...). Galiu tik tiek pasakyti, kad iš prizinių vietų prezidentinėje lentelėje S. Skvernelis man imponuoja. Tikrai žmogus turi stuburą“, - teigė V. Uspaskichas.

Pirmadienį prasidėjo išankstinis balsavimas Prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių mažinimo.

Išankstinis balsavimas vyks visose šalies savivaldybėse iki penktadienio.

Šalies vadovą Lietuvos piliečiai renka iš 9 kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, premjero Sauliaus Skvernelio, eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio, filosofo Arvydo Juozaičio, Seimo narių Mindaugo Puidoko ir Naglio Puteikio, eroparlamentarų Valdemaro Tomaševskio ir Valentino Mazuronio.

Gegužės 12-ąją Lietuvoje vyks Prezidento rinkimai, referendumas dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir referendumas dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo.