Pirmiausia V. Uspaskichas sureagavo į repliką, kad koronavirusu užsikrėtė visuomenininkas Andrius Tapinas ir, galimai, nuo V. Uspaskicho. Šis anksčiau žurnalistams teigė, kad nežino ar serga koronavirusu, nes testo nesidarė. Šį kartą V. Uspaskichas nurodė, kad testą jau darysis.

„Kaip nuo manęs? Ten buvo 2,5 sav. atgal, kada buvome susitikę, per 2,5 sav. daug kas galėjo būti. Bet aišku darysiu. Jau sutariau, užsiregistravome“, – teigė V. Uspaskichas.

Paklaustas, kaip valdantiesiems reikėtų reaguoti į koronaviruso atvejų didėjimą, jis atsakė, kad labiausiai turėtų būti apsaugoti žmonės rizikos grupėje.

„Rimtai turi reaguoti, virusas yra, egzistuoja, reikia ypatingai tą grupę žmonių apsaugoti, kuri rizikos grupėje. (…) Griežtas priemones reikia žiūrėti, kur jas taikyti, jas reikia lokalizuoti. Svarbu apsaugoti rizikos grupės žmones, ne tie, kurie praktiškai besimptomiai“, – teigė V. Uspaskichas.

Laidoje jis teigė, kad žiūrės, ar sugebės suderinti programines nuostatas su valdančiais, jei būtų pakviesti į koalicijos formavimą. Pripažino, kad per daug į valdžią nesiveržia, gali dirbti ir opozicijoje.

„Dabar mes turėsime dešimt tvirtų mandatų, su jais labai gerai galėsime dirbti. Nenoriu meluoti, intriguoti. Nuo pat pradžios pasakiau, kad mes dirbsime ir su vienais, ir kitais dėl programinių nuostatų, jei bus kas – taip, jei ne, tada konstruktyvioje opozicijoje. (…) Opozicijoje labai paprastai – yra mūsų programa, mes pakankamai galimybių turim sukurti įstatymų projektus, registruoti, ginti, žiūrėti, kas palaikys, kas ne“, – teigė jis.

„Viskas eina prie to, kad gali būti dešinieji, bet dar pažiūrėsime“, – pabaigoje, kalbant apie tai, kas formuos valdančiąją daugumą, pridūrė V. Uspaskichas.