Apie V. Uspaskicho atsistatydinimą Darbo partija pranešė pranešimu spaudai. Jame V. Uspaskichas paaiškina ir savo motyvus.

„Nenumaldomai, anksčiau ar vėliau ateina ta diena, kai baigiasi vienas gyvenimo etapas, o tam, kad prasidėtų naujas – reikalingi nauji sprendimai. Aš ne tik tikiu, bet ir žinau – žmogus ateina į šį pasaulį mokytis, lavintis, keistis, o tam, kad sugebėtų tai įgyvendinti, jis turi judėti į priekį per naujas pamokas, išbandymus ir naujų idėjų skleidimą.

Ne visada išeina taip, kaip planuoji. Gyvenimas pasiūlo naujas aplinkybes, naujas situacijas ir koreguoja tavo planus. Žinau, kad man buvo suteikta labai daug galimybių realizuotis politiniame gyvenime, padaryti daug gerų, naudingų, efektyvių darbų valstybei ir jos žmonėms. Noriu padėkoti už tokias galimybes ir atsiprašyti, kad nesugebėjau tinkamai jų išnaudoti. Žinoma, kai ką pavyko padaryti, kai ko ne. Buvo daug klaidų dėl patirties stokos, konjunktūrinių aplinkybių ir kitų priežasčių“, – rašo politikas.

Jis laiške pabrėžia, kad į politiką ėjo vedamas idealizmo.

„Viskas, ką dariau, buvo nukreipta į gerą, reikalingą žmonėms ir Lietuvai rezultatą, nes myliu visus
čia gimusius savo vaikus, myliu žmones ir Lietuvą, kuri suteikė man didžiules galimybes versle, politikoje, asmeniniame gyvenime. Tad galiu laisvai ir drąsiai žiūrėti visiems į akis.

Norėjau tai padaryti kitu laiku, bet gyvenimas ir aplinkybės vis koreguoja planus, verčia atidėlioti sprendimus, kurti naujus planus, tačiau šiandien būtent ta diena, kai sprendimą reikia daryti čia ir dabar, kad suteiktume partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“, – teigia V. Uspaskichas.

Viktoras Uspaskichas

Politikas patvirtina, kad užbaigia ir savo, kaip aktyvaus politiko gyvenimą.

Darbo partija man, kaip politikui, yra didelis gyvenimo etapas, sentimentai nevienareikšmiški, nes tai buvo ir yra pirma mano politinė organizacija, kurios nariu aš tapau, o dar ir jos vadovu.

Linkiu, kad partija nenukryptų nuo fundamentalių vertybių, paremtų gamtos dėsniais ir propaguotų vienintelę religiją – absoliučią, besąlyginę meilę žmonėms, žmogaus prigimtinei laisvei ir teisei, nežiūrint į jo tautybę, tikėjimą, politines pažiūras ir socialinę padėtį. Skleistų meilę viskam, kas gyva, visoms gyvoms būtybėms, puoselėtų, kilnintų savo žemę. Tik tada įsigalės taika pasaulyje, harmonija, susikalbėjimas ir saugus gyvenimas.

Taika kuriama ne ginklais, o sąmoningumo plėtimu, dvasingumo lavinimu ir besąlygine meile viskam, kas gyva.“, – rašoma V. Uspaskisho pareiškime.

„Dėkoju visiems savo partiečiams už bendrą darbą, atsidavimą ir palaikymą. Dėkoju visiems savo rinkėjams. Esu ir būsiu jūsų draugas bei pagalbininkas pagal savo galimybes. Dėkoju ir savo oponentams, konkurentams – kiekvienas jūsų spyris versdavo ieškoti naujų sprendimų, skatindavo apmąstymus“, – priduria V. Uspaskichas.

Fiodorovas nustebęs dėl V. Uspaskicho pasitraukimo iš Darbo partijos pirmininko pareigų: kalbos apie tai nebuvo

„Darbietis“ Viktoras Fiodorovas teigia, kad Viktoro Uspaskicho atsistatydinimas iš Darbo partijos pirmininko pareigų buvo netikėtas.

„Partija sužinojo iš esmės dabar, prieš valandą pradėjome diskusijas, kalbėjomės ir pirmininkas savo apsisprendimą pasakė šiandien“, – Eltai teigė V. Fiodorovas.

Ieva Kačinskaitė - Urbonienė, Viktoras Uspaskichas, Viktoras Fiodorovas

„Anksčiau kalbos tikrai nebuvo, ruošiamės rinkimams, pirmininkas rodė tikrai didelį aktyvumą. Ir dabar viskas tvarkoje, jis iš partijos nesitraukia, aktyviai dalyvaus, tik nebe partijos pirmininko pareigose“, – pridūrė ji.

„Darbiečio“ teigimu, antradienį vakare vyks partijos prezidiumas, kurio metu ketinama apsispręsti dėl tolimesnio proceso.

V. Fiodorovas BNS pabrėžė, kad V. Uspaskichas lieka aktyviu partijos nariu, atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V. Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė Darbo partija Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)