Antradienį TS-LKD Priežiūros komitetas Ž. Pavilioniui konstatavo įstatų ir rinkiminės tvarkos pažeidimus būti tolerantiškam kitam partijos nariui, gerbti jo nuomonę ir pasisakymus, skyrė įspėjimą ir rekomendavo ateityje vengti panašaus pobūdžio kalbėjimo ir tiesų ieškojimo tam, kad nebūtų daroma reputacinė žala partijai.

Ž. Pavilionis yra išsakęs mintį, kad V. Ušackas yra vienas iš kandidatų, kurie būtų naudingi Kremliui. Savo teiginius jis parėmė daugiausiai viešai išsakytais V. Ušacko teiginiais apie Rusiją.

DELFI kalbintas pretendentas į TS-LKD kandidatus, V. Ušackas, reikalauja G. Landsbergio, kaip partijos pirmininko, įvertinimo.

„Kas gali paneigti, kad šitas spektaklis vyksta jau kurį laiką. Jau daugiau negu pusę metų ant manęs pilamas šmeižtas ir prasimanymai. Žmogus, kuris kandidatuoja, atsistatydina iš rinkimų. Paskutinę dieną ponia Ingrida, kurią aš labai gerbiu, pasiskelbia kandidate, o tuo pačiu metu Ž. Pavilionis nebaudžiamas toliau varo šmeižtą, ir jokie pagrūmojimai iš Priežiūros komiteto jam nedaro jokios įtakos“, – teigė V. Ušackas.

Jis neketino reaguoti į konkrečius Ž. Pavilionio Priežiūros komitetui išsakytus teiginius.

„Aš dabar nekomentuosiu Kremliaus metodikos, kuria naudojasi Ž. Pavilionis varydamas šmeižtą – paimdamas kelis faktus tikrus, ir paskui klijuodamas prasimanymus ir šmeižtą. Nebūkime Kremliaus smegenų plovikais. Nenoriu komentuoti tų dalykų, nes tai, ką jis daro, yra negarbinga, nepadoru ir primena senus KGB metodus“, – sakė V. Ušackas.

Jis nesileido į kalbas, kas bus, jeigu nesulauks tokios TS-LKD pirmininko reakcijos, kokios tikisi.

„Aš tikiu savo partiečiais, kurie reiškia nepasitenkinimą tuo, kas vyksta. Aš pasitikiu G. Landsbergio politine įžvalga ir padorumu padaryti labai aiškius vertinimus“, – sakė V. Ušackas.

„Sutikdamas dalyvauti atviruose TS-LKD pirminiuose rinkimuose, išreiškiau vienintelį – garbingos, orios ir sąžiningos kampanijos – lūkestį. Deja, jau pirmosiomis kampanijos dienomis matau, kad visa tai virsta iš anksto suplanuotu vaidinimu“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Ušackas.

Jis mano, kad tolesnis tylus tokio TS-LKD Prezidiumo nario Ž. Pavilionio elgesio toleravimas pažeidžia svarbiausius sąžiningos ir garbingos rinkimų kampanijos principus.

„Ši organizuota šmeižto banga tęsiasi jau daugiau nei pusę metų ir, nepaisant partijos narių pasipiktinimo, partijos vadovybė iki šiol nesiėmė sprendimų, kad ji būtų nutraukta. Akivaizdu, kad TS-LKD Priežiūros komiteto pagrūmojimas pirštu neturi jokio poveikio Ž. Pavilionio elgesiui, o visa šių svarstymų eiga primena gerai surežisuotą spektaklį“, – piktinosi kandidatas į prezidentus.