„Su manimi niekas nesitarė, nesikalbėjo“, – Eltai sakė V. Ušackas.

„Iš patirties žinau, kad valstybės pradeda politinį lobizmą ir konsultacijas ganėtinai anksčiau, siekdamos išsikovoti vienokią ar kitokią įtakingą poziciją Europos kolegijoje. (...) Manau, kad esame šiek tiek pavėlavę formuodami savo poziciją“, – sakė politikas.

Jo teigimu, taip nutiko dėl pokyčių valstybės aukščiausiuose postuose. Tiesa, diplomatas sako, kad gauti įtakingą vietą galimybių dar yra.

„Manau, kad galimybių užsitikrinti įtakingą vietą išlieka. Tam reikalingas asmuo, turintis patirtį, sugebėjimus ir profesinius įgūdžius. (...) Tikiuosi, prezidentas ir premjeras Ursulai von der Leyen pateiks geriausius kandidatus, kurie atlieps Lietuvos interesus“, – sakė V. Ušackas, konkrečių pavardžių, kas galėtų tapti eurokomisarais, įvardinti nenorėjęs.

Kaip anksčiau buvo skelbta, kad, premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, Lietuva Europos Komisijoje norėtų portfelio, susijusio su energetika, ekonomika arba išorės sienų apsauga. Tokios pozicijos išvardytos Vyriausybės pranešime, paskelbtame po penktadienį vykusio ministro pirmininko susitikimo su energetikos eurokomisaru Marošu Šefčovičiumi.