„Iš tikrųjų yra daug mitų diasporos tarpe. Žmonės kurie išvykę prieš dešimt ar penkiolika metų. Nors atrodo, kad šiais laikais informaciją yra lengva pasiekti, bet kartais susiduri su tokia situacija, kai žmonės galvoja, kad Lietuvoje vis dar yra žemas pragyvenimo lygis, yra sunku rasti darbą, sunku gauti gerą atlyginimą.

Tai manau, kad šios informacijos sklaida yra itin didelės svarbos“, – ketvirtadienį Seime vykusioje diskusijoje „Lietuvos diasporos pritraukimas į Lietuvos darbo rinką“ komentavo E. Meilūnas.

Viceministro manymu, norint kovoti prieš tokią, jo teigimu, dezinformaciją, reikalinga informacijos sistema, kurioje norintiems grįžti emigrantams būtų pateikti duomenys apie darbo rinką.

„Manau, mūsų artimiausios ateities tikslas būtų sukurti vieningą sistemą, kur bet kuris norintis grįžti ir dirbti Lietuvoje ar Lietuvai, diasporos atstovas galėtų gauti informaciją apie tokias galimybės įsidarbinti ir dirbti Lietuvoje“, – aiškino E. Meilūnas.

Norint sugrąžinti užsienyje esančios diasporos jaunimą, pasak jo, taip pat planuojama skatinti bei remti šios grupės studijas ir stažuotes.

„Siekdami pritraukti diasporos jaunimą į Lietuvą, strateginėse gairėse yra numatytas uždavinys diasporos jaunimo skatinimas studijuoti ir stažuotis Lietuvoje. Tai čia esame numatę du pagrindinius veiksmus.

Tai supažindinti jaunimą su studijų Lietuvoje galimybėmis, bei remti diasporos jaunimo studijas“, – sakė viceministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)