„Dėl sisteminės klaidos maždaug 1 tūkst. rinkėjų buvo išsiųstas automatinis klaidingas pranešimas el. paštu, kad jų prašymas balsuoti užsienyje buvo anuliuotas. Informuojame, kad nė vienas rinkėjų prašymas nebuvo anuliuotas“, – rašoma URM feisbuko puslapyje.

Teigiama, kad artimiausiu metu rinkėjams, kurie gavo klaidingus laiškus, bus išsiųsti laiškai, informuojantys, kad jų prašymai balsuoti yra patvirtinti ir jie yra įtraukti į rinkėjų sąrašą.

Trečiadienį kai kuriems užsienyje gyvenantiems lietuviams, kurie užsiregistravo balsuoti rinkimuose, buvo išsiųsti laiškai, kuriuose teigiama, kad jų prašymai balsuoti užsienyje yra anuliuoti. Laiškai buvo pasirašyti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vardu.

„Mes aiškinamės su paslaugos tiekėju, kokio pobūdžio klaida tai buvo. Taip nutiko, kad vakar buvo sudarinėjami išankstiniai rinkėjų sąrašai ir jų sudarymo metu pastebėjome, kad rinkėjams užsienyje siunčiami tie laiškai, todėl jų siuntimas buvo operatyviai sustabdytas“, – BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Anot jos, klaidinančius laiškus gavusiems lietuviams ketvirtadienį jau turėjo būti išsiųsti laiškai, patvirtinantys, kad jie yra įtraukti į rinkėjų sąrašą.

URM duomenimis, šiuo metu balsuoti užsienyje yra užsiregistravę kiek daugiau nei 25 tūkst. Lietuvos piliečių. Tai keliais tūkstančiais daugiau nei 2016 metais per Seimo rinkimus.

Rinkimų teisę užsienyje turi daugiau nei 300 tūkst. žmonių.

Gegužės 12 dieną vyks prezidento rinkimai ir referendumai dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių skaičiaus mažinimo, gegužės 26 dieną numatomas antras prezidento rinkimų turas ir Europos Parlamento rinkimai.