„Tokiais veiksmais Rusijos Federacija šiurkščiai pažeidžia pamatines tarptautinės teisės normas ir principus, tarptautiniuose susitikimuose pasiektus susitarimus, atvirai pamina Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, kelia grėsmę viso regiono saugumui", - teigiama ministerijos pareiškime.

Lietuva reikalauja nedelsiant išvesti Rusijos karines pajėgas, ginkluotę ir techniką iš suverenios Ukrainos teritorijos ir nutraukti bet kokią paramą ginkluotiems separatistams Ukrainos rytuose", - priduriama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos išplatintame dokumente.

Ministerija teigia neabejojanti, kad nesiliaujantis ir vis didėjantis ginklų ir ginkluotų karinių grupuočių srautas iš Rusijos Federacijos teritorijos į Rytų Ukrainą ir Rusijos karinių pajėgų veiksmai Ukrainos teritorijoje sulauks tinkamo atsako iš tarptautinės bendruomenės.

Įtampai augant, URM oficialiai siekia skubios Jungtinių Tautų reakcijos. „Lietuva siūlo šį klausimą kuo skubiau apsvarstyti Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje“, - teigiama ministerijos pranešime.