Pranešama, kad rinkimai 2023–2026 metų kadencijai vyks birželio 17 dieną.

Jeigu Vyriausybė pritars šiam URM pasiūlymui, ministerija kartu su kitomis atsakingomis institucijomis vykdyti rinkimų kampaniją.

Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas D. Žalimas praėjusių metų rugsėjį tapo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Teisės fakulteto dekanu.

48–erių D. Žalimas nuo 2011 metų buvo Konstitucinio Teismo teisėju, nuo 2014–ųjų – pirmininku, taip pat yra dėstęs Vilniaus ir Mykolo Romerio universitetuose, Lietuvos karo akademijoje. Jis 2001 metais apgynė daktaro disertaciją Vilniaus universitete, nuo 2011–ųjų – šio universiteto Teisės fakulteto tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės profesorius.

D. Žalimas apdovanotas Moldovos garbės ordinu už svarų indėlį plėtojant ir stiprinant Lietuvos ir Moldovos bendradarbiavimą konstitucinio teisingumo srityje, o už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją