Baltarusijos ir Rusijos pilietinės visuomenės, esančios Kijeve, situacija yra problemiška ir žinome apie medžiojamų asmenų sąrašus, kuriuos Rusija nutekino. Mes imamės veiksmų, kad tie žmonės galėtų būti perkelti į Šengeno valstybes, į ES valstybes ir į Lietuvą. Su jais mezgamas ryšys informacinėje erdvėje“, – penktadienį Vyriausybėje kalbėjo viceministras.

ELTA primena, kad šią savaitę Jungtinės Valstijos paskelbė perspėjo Jungtines Tautas dėl „patikimos informacijos, rodančios, kad Rusijos pajėgos sudaro sąrašus identifikuotų ukrainiečių, kurie bus nužudyti arba išsiųsti į stovyklas po karinės okupacijos“.

Feisbukas ketvirtadienį paskelbė apie galimybę ukrainiečiams apsisaugoti, kad nebūtų įtraukti į Rusijos sudaromus žmonių, kurie bus nužudyti, sąrašus.

Ukrainos žmonės gali uždaryti savo feisbuko puslapius, vartotojai gali blokuoti žmones, kurių nepažįsta, kad jie negalėtų atsisiųsti ir dalytis jų profilio nuotraukomis.

olidarizuojantis su Ukraina ir jos žmonėmis, patiriančiais Rusijos karinę agresiją, Lietuvos užsienio reikalų ministerija stabdo vizų išdavimą Rusijos piliečiams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją