Tarp kelių šimtų sulaikytųjų yra nemažai Rusijos opozicijos lyderių, tarp jų - Kovos su korupcija fondo steigėjas ir šios protesto akcijos organizatorius Aleksejus Navalnas, Ilja Jašinas ir kiti.

Ypač didelį nerimą kelia pranešimai apie tai, kad prieš taikius protestuotojus buvo naudojama jėga.

„Raginame Rusijos Federacijos valdžios institucijas nedelsiant išlaisvinti visus sulaikytuosius, nenaudoti jėgos prieš taikius protestuotojus ir užtikrinti, kad Rusijos Federacijos piliečiams, siekiantiems įgyvendinti savo teisę į susirinkimų ir nuomonės reiškimo laisves, nebūtų trukdoma to daryti“, - sakoma URM pranešime.

Kaip jau skelbta, per visoje Rusijoje pirmadienį vykusius susibūrimus buvo sulaikyta šimtai žmonių. Tarp jų - Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas. Prie savo namų Maskvoje jis buvo sulaikytas prieš prasidedant antikorupcinėms demonstracijoms. Maskvos teismas jam skyrė 30 dienų administracinį areštą.

Anot nepriklausomos nevyriausybinės organizacijos „OVD-Info“, per protestą Maskvoje buvo sulaikyti 825 žmonės. Dar keli šimtai žmonių buvo sulaikyti per Sankt Peterburge vykusį protestą.