„Lietuva kartu su partneriais analizuoja galimybes priimti ES sprendimus dėl minėtų grupuočių pripažinimo teroristinėmis organizacijomis. Užsienio reikalų ministerija šiuo klausimu konsultuojasi su atitinkamomis Ukrainos ir ES struktūromis“, - rašoma ministerijos BNS atsiųstame atsakyme.

URM nurodo, kad šiuo metu ES yra įtraukusi vadinamąsias „Luhansko Liaudies Respubliką“ ir „Donecko Liaudies Respubliką“ į fizinių ir juridinių asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą. Sprendimas priimtas dėl jų veiklos prieš Ukrainos teritorinį vientisumą, suverenitetą ir nepriklausomybę ir neteisėtų ginkluotų separatistų grupuočių kūrimo. Pasak ministerijos, Lietuva, kaip ir visos Europos Sąjungos valstybės, liepos 25 dienos sprendimu šiems dariniams taiko turto ir lėšų įšaldymo sankcijas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius po įvykio, kai liepos 17-ąją buvo numuštas keleivinis Malaizijos lėktuvas, yra pareiškęs, jog šis veiksmas vadintinas „teroristiniu aktu“, o Donecko ir Luhansko separatistai – „teroristinėmis grupėmis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)