„Vasario pradžiai turime pasiūlymus dėl patobulinimų, kurie įsigaliotų nuo rugsėjo 1 dienos, o jau tada, matyt, reikėtų darbo grupės veiklą pratęsti. Norėtume po poros savaičių vėl susitikti ir kalbėti, diskutuoti apie tuos esminius modelio pakeitimus, kuriuos galbūt norėtume vėliau, jeigu spėtume, pabandyti keliose mokyklose.

(Tikslas. – ELTA) modelio patobulinimo nedaryti staigiai, nepatikrinus. Norime iš pradžių pabandyti, kaip praktikoje tam tikri modelių pakeitimai funkcionuotų“, – sakė viceministrė.

J. Urbanovič pabrėžė, kad nuo naujų mokslo metų pradžios esminių pokyčių etatiniame mokytojų apmokėjimo modelyje nenumatoma. Pasak jos, pagrindinė problema kyla ne dėl etatinio apmokėjimo modelio reglamentavimo, o dėl jo įgyvendinimo.

„Nuo rugsėjo 1 dienos kažkokių didelių pakeitimų nebus, nenumatome, nes, kai svarstėme darbo grupėje, akivaizdžiai buvo matyti, kad problemos kyla ne tiek dėl reglamentavimo, kiek dėl jo įgyvendinimo. Matėme poreikį peržiūrėti gerąsias praktikas ir jų pavyzdžiu suformuluoti kai kurių punktų patikslinimus arba rekomendacijas“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto viceministrė.

J. Urbanovič patvirtino, kad darbo grupėje buvo nuspręsta, jog mokyklose reikia konkretinti darbo apmokėjimo sistemas.
„Darbo grupė nutarė, kad vienas iš objektų, kuris turėtų būti stiprinamas ir tobulinamas, yra darbo apmokėjimų sistemų mokyklose konkretinimas“, – pažymėjo J. Urbanovič.

Visgi, pasak J. Urbanovič, norint darbo grupėje toliau svarstyti žymesnius pakeitimus mokytojų etatinio apmokėjimo srityje, reikia švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymo dėl darbo grupės veiklos pratęsimo.

Darbo grupėje, kuriai vadovauja švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič, – Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“, Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“, Lietuvos profesinio mokymo įstaigų asociacijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinės sąjungos, Lietuvos savivaldybių švietimo padalinių vedėjų asociacijos, Muzikos ir meno mokyklų vadovų asociacijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai.