Renginiai prasidės gėlių padėjimu ant Mažosios Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjų Erdmono Simonaičio ir Jurgio Lėbarto kapų. Vėliau pagerbimo ceremonija persikels prie paminklo 1923-iųjų sukilimo dalyviams Skulptūrų parke.

Jau antrus metus sausio 15-osios pavakare miestiečiai bus pakviesti jungtis į akciją „Vienybės laiptai“, kur prie paminklo vieningai Lietuvai žvakių liepsnelėmis sušvis Lietuvos bei Mažosios Lietuvos vėliavos.

Klaipėdos muzikinio teatro jaunieji kūrėjai ir atlikėjai pristatys teatralizuotą programą „Krantas“ Klaipėdos krašto prijungimo tema.

Ši diena bus pažymima ir žygiu istorinio 1923-iųjų metų sukilimo dalyvių takais. Penkioliktus metus žygį organizuojantis Klaipėdos tarybos narys Algirdas Grublys informavo, jog šiemet žygeiviai startuos 22 val. Gargžduose. Laukiama beveik 1000 dalyvių. Tradiciškai į 25 km naktinį žygį išsiruoš savanoriai, Lietuvos karo akademijos auklėtiniai, taip pat ir norintys išbandyti savo jėgas žmonės iš visos Lietuvos.

Sausio 15-ąją klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami minėti ne tik su pagarba ir pasididžiavimu, bet ir su džiugesiu, todėl miesto padangę nušvies ir šventinis fejerverkas.