„Bus šią savaitę (pasirašyta koalicinė sutartis – ELTA). Kadangi truputį koalicija plečiasi, deriname tiesiog pozicijas ir sutartį“, – Eltai teigė politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ kandidatas.

Visgi, klausiamas, kokių partijų atstovai jungiasi prie formuojamos daugumos, A. Vaitkus nelinko atsakyti.

„Išgirsite viską per pranešimą. Pirmiausiai turime susiderinti pozicijas, kad paskelbti viešai“, – nedaugžodžiavo jis.

„Planuojame, kad taip įvyks. O kaip įvyks – pamatysime“, – pridūrė jis, paklaustas, ar partijos oficialiai sutarė dėl didesnės koalicijos.

Tuo metu partijos „Laisvė ir teisingumas“ keltas kandidatas į uostamiesčio merus Remigijus Žemaitaitis Eltai teigė, kad koalicinė sutartis turėtų būti pasirašyta šią savaitę – trečiadienį arba ketvirtadienį. Komentuodamas A. Vaitkaus užuominas dėl besiplečiančios koalicijos, Seimo narys taip pat neatmetė galimybės, jog tarybos dauguma ilgainiui gali būti ir gausesnė. Visgi, pasak jo, oficialią koalicijos sutartį pasirašys komitetas, „valstiečiai“ ir „Laisvė ir teisingumas“.

„Yra pavienių žmonių, kurie nenori būti vienoje ar kitoje komandoje. Aš pats irgi turiu indikacijų net iš konservatorių – keletas žmonių baisiai nusivylę yra tuo, ką darė A. Petrošius ir kokia buvo komanda surinkta“, – dalijosi R. Žemaitaitis.

„Yra ir kitose grupėse. Manau, kad koalicija į kadencijos pabaigą gali atsirasti keliais žmonėmis daugiau“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus, Klaipėdos miesto taryboje 8 mandatus iškovojo politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ (19,94 proc.), po 7 mandatus gavo Partija „Laisvė ir teisingumas“ (18,02 proc.) ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (17,82 proc.). Tuo tarpu po 3 mandatus teko Liberalų sąjūdžiui (9,35 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (8,84 proc.) ir Lietuvos socialdemokratų partijai (7,8 proc.).

Tuo metu po kovo 17 d. įvykusio antrojo rinkimų turo, pergalę mero rinkimuose iškovojo politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, surinkęs 61,61 proc. rinkėjų balsų.

A. Vaitkus anksčiau yra teigęs, kad savivaldybės valdančiojoje daugumoje dirbs jo vadovaujamas komitetas, „valstiečiai“ bei partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai. Pasak jo, sutartis tarp partijų atstovų turėtų būti pasirašyta po Velykų.