Ukrainos rytuose situacija blogėja. Nors žiema buvo pereinamoji karo fazė, kada dvi pusės siekė atkurti savo pajėgumus ir daugiausia kovojo pozicinį karą, intensyvėjantys rusų puolimai leidžia suprasti jų planus.

Po ilgų ir užsitęsusių diskusijų Vokietija, Lenkija, Didžioji Britanija ir JAV pagaliau paskelbė siunčiančios savo gamybos tankus. Vis dar vyksta derybos su kitomis valstybėmis, kaip Norvegija, Danija ir Suomija, siekiant pirmu ypu perduoti kuo daugiau Vakarų gamybos tankų.

Bet dėl sąjungininkų neapsisprendimo užtruks, kol žadama vakarietiška technika pasieks Ukrainą, ir gali net nepasiekti fronto linijų laiku.

Iki šiol tankų tema buvo tabu ir vis buvo ieškoma būdų, kaip apskritai išvengti tokio pasirinkimo. Aišku viena, įvyko pokytis Vakaruose.

Bet ar tikrai įvyks lūžis ir mūšio lauke?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)