„Taip, aš galiu pritarti tokiai pozicijai, jeigu Rusija išves savo okupacinę kariuomenę iš Krymo bei Donbaso ir tada mes galime kalbėtis apie artimiausius žingsnius, bet kol nepadarytas nė vienas veiksmas, kol kas apie tai kalbėti negalime. Mane apskritai labai nustebino ta pozicija kaip pasiūlymas svarstyti Rusijos grąžinimą į G8 klubą, kaiRusija neįvykdė nė vienos sutarties dėl Ukrainos okupacijos. Rusijos grąžinimas į G8 būtų kaip legalizavimas Rusijos veiksmų (...) Tuo labiau kad V. Putinui, kuris supranta tik jėgos politiką, tai būtų dar vienas būdas paskatinti jo jėgos politiką ateityje“, – žurnalistams Lietuvoje teigė Rados pirmininkas.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad Krymo sugrąžinimas jo šaliai, kovų Rytų Ukrainoje nutraukimas ir politinių kalinių išlaisvinimas būtų signalas, kad Rusija yra pasirengusi grįžti į aukštosios diplomatijos darbotvarkę.

„Okupuoto Krymo sugrąžinimas, karinių veiksmų nutraukimas Donbase ir daugiau nei 100 ukrainiečių politinių kalinių bei jūreivių, kuriuos sulaikė Kremlius, išlaisvinimas bus tikras, rimtas signalas pasauliui apie tai, kad Rusija yra vėl pasirengusi užimti savo vietą aukštosios diplomatijos darbotvarkėje“, – feisbuke rašė V. Zelenskis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas žurnalistams yra pareiškęs, kad būtų tikslinga grįžti prie G8 formato dalyvaujant Rusijai.

Didysis septynetas (G7) – įtakingiausių išvystytos ekonomikos šalių susivienijimas, kuriam priklauso JAV, Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, Japonija, Kanada ir Italija. Septyneto formato klubas egzistavo nuo 1976 iki 1997 metų. Prisijungus Rusijai, jis pradėtas vadinti Didžiuoju aštuonetu (G8). 2014 metų kovą dėl įvykių Ukrainoje Vakarų šalys nusprendė grįžti prie septyneto formato.