„Kodėl nereikėtų jų įsileisti? Todėl, kad šitų bailių likimas turėtų būti sprendžiamas Rusijos teritorijoje. Šis bailus protesto elektoratas turi likti Rusijoje ir pademonstruoti, ar ką nors sugeba, kai bus sprendžiama, kaip keisis režimas”, – interviu „Delfi” sako Andrusivas.

Jo nuomone Rusijos pralaimėjimas kare su Ukraina ir politinio režimo Rusijoje kaita – neišvengiami dalykai, ir esminis lūžis, kai Rusijos visuomenė pamatys ir supras, jog tai vyksta, laukia jau artimiauisias mėnesiais.

„Manau, artimiausi keli mėnesiai bus lemtingi karo atžvilgiu. Tai nereiškia, kad karas greitai baigsis. Tačiau artimiausi keli mėnesiai akivaizdžiai pademonstruos, kad Rusija negali laimėti šio karo, o Rusijos visuomenė, kuri iki šiol gyveno taip, tarsi karas – ne jos reikalas ir jai neturėtų rūpėti, pamatys tikrąją padėtį.

Rusai – gal ir ne tokie žmonės, kaip kiti, bet vis tiek – žmonės. O žmogus tokiomis sąlygomis gyventi negali”, – teigia „Delfi” pašnekovas.

Andrusivo teigimu, šis karas tampa gėdingiausiu karu per visą Rusijos istoriją.

„Iš pradžių Putinas padarė gėdą Rusijai, įsiverždamas į Ukrainą, nors prieš tai skelbė visam pasauliui, kad jokio įsiveržimo nebus. Paskui jis padarė gėdą Rusijos kariuomenei, kuri nesugebėjo įveikti mūsų kariuomenės, turėdama galios pranašumą. O dabar, paskelbęs mobilizaciją, jis padarė gėdą rusų tautai, kuri visam pasauliui demonstruoja savo bailumą, bėgdama iš šalies”, – sako politologas.

Jo manymu, jei Putinas ryšis panaudoti taktinį branduolinį ginklą, greičiausiai jis tai padarys tik demonstraciniais tikslais, susprogdindamas užtaisą kur nors Juodojoje jūroje. O jei rusų fiureris rimtai planuotų smogti taktiniu branduoliniu ginklų Ukrainos pajėgoms, tai turėtų gerai pagalvoti apie tai, kas tokiu atveju laukia Rusijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)