Ukrainos ambasadorius negalėjo patvirtinti pasirodžiusios informacijos, kad rusų kariai palieka Krymą.

"Tikiuosi, kad rusų kariai nutrauks savo veiksmus, nes mes nepadarėme nieko, tiesiog esame savo teritorijoje (...), nepadarėme nieko prieš rusakalbius Kryme, nesudarėme jokių prielaidų tokiems Rusijos veiksmams", - naujienų agentūrai ELTA sakė V. Žovtenka.

Paklaustas, kaip vertina tarptautinės bendruomenės reakciją į įvykius Kryme, ambasadorius teigė, jog jeigu Rusijos kariuomenė nutrauks veiksmus ir pasitrauks, tuomet dabartinė tarptautinės bendruomenės reakcija yra pakankama.

"Man atrodo, kad tai tik pirmoji tarptautinės bendruomenės reakcijos banga. Jeigu Rusija nepasitrauks, tikiuosi, kad tarptautinė bendruomenė netylės ir duos Rusijai naujų signalų, patvirtinančių, kad Ukraina yra suvereni valstybė ir mūsų integralumas turi būti saugomas", - sakė ambasadorius.

Anot jo, Ukraina visų pirma tikisi adekvačios reakcijos iš Jungtinių Tautų ir ESBO.

Ambasadoriaus teigimu, naujoji Ukrainos vyriausybė turi palaikymą beveik visoje Ukrainoje, o kitiems reikia laiko suprasti šiandieninius valstybėje vykstančius procesus.

"Dniepropetrovske tūkstančiai žmonių eina į demonstracijas, remdami mūsų nepriklausomybę ir suverenitetą, tas pats vyksta Charkove. (...) Rusijos žiniasklaida, žinoma, rodo kitokį vaizdą, tačiau toks yra jų darbas. Naujoji Ukrainos vyriausybė turi palaikymą ir Odesoje. Kitaip yra Donecke, Luhanske, tačiau ten situacija taip pat nėra vienareikšmiška. Šiems žmonėms reikia suvokti, kas dedasi Ukrainoje šiuo metu, turime jiems duoti šiek tiek laiko. Niekas, taip pat ir Krymas, nenori atsiskirti nuo Ukrainos. Jie suvokia, kad Ukraina ne tik yra nepriklausoma, bet ir laisva valstybė. Ukraina visam pasauliui parodė, kad ji turi modernią pilietinę visuomenę, kad žmonės gali būti išgirsti, kad jie myli laisvę ir trokšta už ją kovoti", - Eltai sakė Ukrainos ambasadorius Lietuvoje.

Pirmadienį jis viešėjo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose, kur aplankė ten gydomus keturis per neramumus šalyje nukentėjusius žmones.