„Mes esame kartu su savo draugais ir partneriais, su kiekvienu broliu ir seserimi Ukrainoje. Ir mes esame su jais ne tik dirbdami Briuselyje, mes taip pat esame jų žemėje, kurią jie herojiškai gina“, – sakė Lvivo srityje, Ukrainoje viešintis V. Sinkevičius.

Vizito metu jis susitinka Užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, Ukrainos ekologijos ir gamtinių išteklių ministru Ruslan Strilets, Lvivo apskrities gubernatoriumi Maksym Kozytskyy, Lvivo miesto metu Andriy Sadovyi.

„Ukrainos atstovus patikinau, kad Europos Komisija padarys viską, kad padėtų Ukrainai ne tik šią sunkią valandą, bet ir tuomet, kai ji laimės šį karą“, – teigia V. Sinkevičius.

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius Lvive.

Vizito metu jis aptarė humanitarinę situaciją šalyje ir ES paramą, Ukrainos paraišką narystei ES, taip pat aplinkosaugos problemas, įskaitant branduolinę saugą, nes Černobylio ir Zaporožės atomines elektrines kontroliuoja Rusijos kariai, Rusijos atsakomybę nesilaikant ir pažeidžiant tarptautines konvencijas ir sutartis.

Taip pat aptarta, kokios pagalbos iš Europos Komisijos tikisi Ukraina, ypač aplinkosaugos srityje ir stabdant Rusijos daromą žalą Ukrainos žmonėms, ekonomikai, infrastruktūrai ir aplinkai. Susitikimo metu kalbėta kaip reikės rengtis ir Ukrainos ekonomikos ir aplinkos atkūrimui pasibaigus karui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją