Nuo koronaviruso vienas po kito mirė trys Ukmergės ligoninėje gydyti garbaus amžiaus ukmergiškiai. Dar keliems mirusiems asmenims po mirties tyrimai kol kas neatlikti. Tad neaišku, kokia situacija bus artimiausiu metu.

Anksčiau jau skelbta apie pirmąją netektį nuo šio viruso – praėjusią savaitę mirė čia gydyta, vėliau į namus išleista, o pablogėjus sveikatai atgal į ligoninę atgabenta 83 metų moteris.

Antradienio vakarą Santaros klinikose mirė antroji koronaviruso infekcijos auka – 90 metų ukmergiškė.

Kovo 16 dieną ji buvo išrašyta iš Ukmergės ligoninės. Dėl karščiavimo, bendro silpnumo kovo 23 dieną, pirmadienį, ji buvo atvežta į Santaros klinikas. Atlikus tyrimus moteriai nustatytas koronavirusas. Pacientė gydyta intensyvios terapijos skyriuje.

Trečiadienį rajone buvo jau trys mirtys nuo koronaviruso.

Dar vienas garbaus amžiaus ukmergiškis savaitės pradžioje mirė Ukmergės ligoninėje.

79 metų žmogus ilgai ir sunkiai sirgo. COVID-19 diagnozė jam patvirtinta po mirties.

Vilniaus vyriausiasis policijos komisariatas dėl Ukmergės ligoninėje išplitusio koronaviruso yra pradėjęs tyrimą.

Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Marija Švedienė patvirtino, kad pacientai, kuriems jau nustatytas COVID-19, buvo gydyti ne viename skyriuje. Viena moteris gulėjo Vidaus ligų, kita – Geriatrijos skyriuje, o vyras – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje.

Medikė patikino, kad testai dėl koronaviruso bus atlikti visiems ligoninės pacientams, kurių – kiek mažiau nei 100. Dabar jau visi suguldyti į vieną – Palaikomojo gydymo ir slaugos – skyrių.

O kaip gi darbuotojai, ar dar liko galinčių jais pasirūpinti?

M. Švedienė tvirtino, kad darbuotojų tikrai liko labai mažai, mažiau nei dvidešimt.

Patikino, kad visi be išimties bus patikrinti nuo koronaviruso.

Į redakciją skambinusi Ukmergės ligoninės darbuotoja mums pasakojo labai bijanti dėl savęs. Sakė, kad apsaugų skiriama per mažai. Kaukė, kojų apsaugos – po vieną per dieną.

Perdavėme šią žinutę ligoninės vadovams.

Tačiau M. Švedienė tvirtino, kad apsaugų pakanka.

Darbuotojų prašoma likti ir pandemijos metu dirbti visai kitu režimu. „Žmonės pyksta, baiminasi. Bet kitaip jau nebus. Tiesiog reikia dirbti ir atlikti savo pareigą“, – kalbėjo pavaduotoja.

Nieko paguodžiančio negalėjo perduoti ir šiuo metu karantinuotiems, atostogaujantiems, nedarbingumo pažymėjimus turintiems kolegoms – jie grįš nebe į tą įstaigą, kurią paliko. Teks dirbti kitokiu režimu.

To paties linkėjo ir visai visuomenei – suprasti, kad pasikeitė viskas. Ir ilgam.

Kaip LRT radijui komentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistė Daiva Razmuvienė, situacija Ukmergėje – rimta.

Pasak jos, šiuo metu vienas svarbiausių klausimų – rasti visus kontaktus, kuriuos galėjo turėti moteris, mirusi antradienio vakarą.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neatmetė – Ukmergei gali grėsti izoliacija.

Tą pačią dieną į nuotoliniu būdu surengtą pasitarimą susirinkę Ukmergės rajono savivaldybės vadovai, Ekstremalių situacijų komisija aptarė tolesnius veiksmus ypatingos situacijos metu.

Tą pačią dieną iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos į Ukmergę pagaliau buvo atgabenti koronaviruso tyrimams atlikti reikalingi testai. Pirmiausia jie bus skirti visiems Ukmergės ligoninėje esantiems pacientams bei tebedirbantiems medikams.

Savivaldybės vadovai situaciją aptarė ir per nuotolinį pasitarimą su Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vyriausybės atstovais.

Prašoma Ukmergėje kuo skubiau įrengti mobiliąją patikros dėl COVID-19 stotelę, aprūpinti tyrimų testais visą rajono medikų bendruomenę, socialinius darbuotojus, policijos pareigūnus.