Premjeras, kalbėdamas „Žinių radijui“, leido suprasti, kad Ūkio ministerija gali būti pasiūlyta politinėms jėgoms, kurios ateityje galėtų prisijungti prie valdančiosios daugumos. „Kalbamės su partneriais ir koalicijos partneriais. Galbūt su tam tikromis politinėmis jėgomis, kurios galėtų būti potencialiai jungtis“.

Taip pat S. Skvernelis neatmetė galimybės, kad Ūkio ministerija gali būti prijungta prie Energetikos ministerijos.

Kalbėdamas apie tai, kad dvylika svarbių šalies institucijų neturi vadovų, S. Skvernelis padėties nedramatizavo ir susidariusią situaciją aiškino, jog yra skiriamas išskirtinis dėmesys būsimų vadovų kokybei.

„Yra laikomasi procedūrų, yra skelbiamos atrankos, konkursai, užtikrinama, kad jie būtų skaidrūs. Nebėra tos praktikos, kada valstybės institucijų vadovų pozicijos būdavo skirstomos pagal partines kvotas. Geriau jokio vadovo negu prastas politinis paskyrimas“, - tvirtino Premjeras. Jis taip pat aiškino, kad dabar vykdoma tvarka, skiriant svarbias vadovų pareigybes, ateityje leis prisitraukti tuos žmones, kurie nesieja savęs su politika ir depolitizuoti vadovų paskyrimo procesą.

Premjeras pabrėžė, kad apskritai susidariusi situacija nėra kažkuo neįprasta. „Jos (institucijos - ELTA) visos turi vadovus, yra skelbiami laikini vadovai. Dažniausiai tai būna pavaduotojai, kurie yra ir buvo vadovybėje tam tikrą laiką. Tad nėra nė vienos institucijos, kuri būtų paralyžiuota ar nevykdytų savo veiklos“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis šią savaitę pabrėžė, kad naujų partnerių į valdančiąją koaliciją nebeieškoma. Vakar V. Pranckietis taip pat teigė, kad partnerių įtraukti į valdančiąją daugumą nebeplanuojama. LVŽS lyderiai pabrėžė, kad bus tenkinamasi neformalia dauguma Seime.

Tuo tarpu spalio 25 d. V. Pranckietis minėjo, kad esant reikalui į koaliciją bus kviečiama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Kartu V. Pranckietis vylės