„Iki šiol ugniagesiai intensyviai dirba, vyksta pagal iškvietimus. Labai norėtume paprašyti gyventojų kantrybės: kai galės, tikrai atvyks ir pašalins kliūtį“, – BNS sakė V. Šmigelskienė.

Daugiausia – 93 – kartus vykta į įvykius Klaipėdos apskrityje, Vilniaus apskrityje – 66, Kauno ir Panevėžio – po 58, Šiaulių ir Utenos – po 47, Tauragės – 32, Telšių – 31, Marijampolės – 22, Alytaus – 17 kartų.

Skaudžiausia nelaimė ketvirtadienį apie 17 val. įvyko Ukmergėje, Kęstučio aikštėje, nukritusi pastato stogo dalis mirtinai prispaudė moterį.

Taip pat gauta 13 pranešimų apie ant automobilių užvirtusius medžius, daugiau nei pusė, septyni pranešimai, buvo iš Klaipėdos. Šalinti medžius nuo automobilių gelbėtojai vyko ir Kaune, Lazdijuose, Plungėje, Elektrėnuose.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas BNS penktadienio rytą sakė, kad, pirminiais duomenimis, ženklios žalos uostamiestis nepatyrė, tačiau naktį upės vanduo buvo užtvindęs dalį senamiesčio.

„Kadangi vėjas buvo tos krypties, kada į Danę varė iš marių vandenį, buvo užpilta dalis senamiesčio – Žvejų gatvė buvo paskendusi 10–20 centimetrų, bet paskui gavau pranešimą, kad prieš antrą valandą nakties vanduo jau pradėjo sugrįžinėti į lietaus nuotekų šulinius ir tas potvynis senamiestyje baigėsi“, – sakė meras.

Jis minėjo, kad vienu pagrindinių rūpesčių uostamiestyje buvo virtę medžiai.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser BNS sakė, kad audros padariniai Kuršių nerijai dar nustatinėjami. Pirminiais duomenimis, prie Nidos laiptai atrodo sveiki, nuplauta apie 100 metrų kopagūbrio, tačiau, ar nerijai padaryta rimtesnės žalos, paaiškės šiek tiek vėliau.

Klaipėdos uosto direkcija skelbia, kad ketvirtadienio vakarą pajūryje siautėjusi audra buvo „viena stipriausių per pastarąjį dešimtmetį“.

Uosto duomenimis, didžiausias fiksuotas vėjo greitis – 37,9 metro per sekundę, bangų aukštis siekė 5–6 metrus. Įsismarkavęs vėjas gerokai pakėlė ir vandens lygį – uosto akvatorijoje jis siekė maždaug 130 centimetrų.

Šį rytą laivyba Klaipėdos uoste atnaujinta, vėjo greitis siekia 14–17 metrų per sekundę.