Praėjusį savaitgalį vyko partijos tarybos posėdis. Tiesa, partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, kaip sakė P. Gražulis, posėdį pavadino neteisėtu. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos teisingumo komiteto pirmininkas Tomas Jaugelavičius kalbėjo, kad trečdalis tarybos narių turi teisę sušaukti tarybos posėdį.

„Įstatai vienareikšmiškai numato, kad tokiu atveju partijos pirmininkas privalo sušaukti tokį posėdį, tačiau to nebuvo padaryta. Vietoje to, kad sušauktų nurodytu laikui, nurodytoje vietoje, pagal nurodytą darbotvarkę, buvo paskelbta, kad tarybos posėdis vyks rugsėjo 20 dieną, kita darbotvarke, kitoje vietoje“, – sakė T. Jaugelavičius, teigdamas, kad taip buvo pažeisti partijos įstatai.

Būtent šiame posėdyje susirinkusi dalis „tvarkiečių“ tarybos nutarė, kad R. Paksas turi būti partijos kandidatas prezidento rinkimuose.

Prezidentu nori matyti R. Paksą

„Tvarkiečių“ lyderis R. Žemaitaitis jau anksčiau yra paskelbęs, kad jo vadovaujama partija savo kandidato prezidento rinkimuose neturės. Esą aišku, kad jam sėkmingai pasirodyti nepavyktų, tad ir kelti kandidato nėra prasmės.

Tačiau spaudos konferencijoje dalyvavę partijos atstovai teigė, kad tokį sprendimą R. Žemaitaitis priėmė ir žiniasklaidoje paskelbė pats, nediskutavęs su partiečiais.

„Tarybos posėdyje prieita prie esminių klausimų. Nuspręsta kelti kandidatūrą prezidento rinkimuose, nors anksčiau partijos pirmininkas pagarsino, kad buvo nuspręsta nekelti kandidatūros. Tačiau tai buvo jo vienasmenis sprendimas, niekas tuo klausimu nebalsavo“, – sakė T. Jaugelavičius.

Pasak jo, tarybos posėdyje nutarta kandidatu į prezidentus siūlyti Rolandą Paksą. Jo kandidatūra bus pateikta rugsėjo gale vyksiančiame kongrese.

Tiesa, kol kas R. Paksui galimybę dalyvauti rinkimuose atima įstatymai. Tam, kad jis galėtų kandidatuoti, turi būti pakeista Konstitucija.

Dėl partijos yra ramus

Tačiau partijos pirmininkas R. Žemaitaitis tikina, kad Šiauliuose vykęs susirinkimas negali būti laikomas tarybos posėdžiu, nes buvo surengtas neteisėta. Be to, noras kandidatu rinkimuose kelti R. Paksą, pasak R. Žemaitaičio, yra nelogiškas, nes nėra tokios įstatyminės galimybės.

„Jokio tarybos posėdžio nebuvo. Jų buvo tik 20, o taryboje yra 109 nariai. Todėl jie dabar iš proto kraustosi, nes viską pralošė ir nežino, ką dabar daryti.

Kiekvienas gali turėti norų, bet aš, kaip partijos pirmininkas tokių galimybių (kelti kandidatu R. Paksą – Aut.) nematau ir jų nėra. Manau didžioji dalis partijos narių pritars. Įstatyme tokios galimybės nėra, Konstitucija nepakeista, o kol nėra pakeista Konstitucija, apie tokį dalyką ir kalbėti negalima“, – komentavo R. Žemaitaitis.

Paklaustas, kokia šiuo metu situacija partijoje ir ar ji kelia nerimą, R. Žemaitaitis sakė, kad P. Gražulis „kelia bangas“ ir taip bando uždengti į viešumą kylančias asmeninio gyvenimo bėdas. Pasak R. Žemaitaičio, partijoje yra 3 ar 4 žmonės, kurie viskuo nepatenkinti ir toliau bando kenkti jam, kaip partijos pirmininkui.

Tačiau pats politikas sakė esąs ramus: „Man tiesiog juokas kyla, kai sėdi Seimo narys, kuris turėtų išmanyti įstatymus, šneka vėjus ir dar klauso jo kažkas.“